Předregistrovaný profil služby ParlamentniListy.cz

31.08.2011 0:00

Těší nás Váš zájem o práci s profily služby ParlamentníListy.cz. V tomto díle „Tipů a triků" se budeme na základě Vašich dotazů věnovat otázce související s převzetí tzv. „předregistrovaného profilu".

Předregistrovaný profil služby ParlamentniListy.cz

Co to je „předregistrovaný profil"?

Jedním  ze stěžejních požadavků na funkce  Profilu služby ParlamentníListy.cz , vyplývajících z marketingových průzkumů, bylo vytvoření takové profilové karty (Politik, Politická strana, Instituce, Obec), která umožňuje svému uživateli jednoduchým,  uživatelsky přátelským způsobem prezentovat svoji osobu (instituci, stranu, obec ).

Zároveň bylo nutné zajistit návštěvnost na profilových kartách volených zastupitelů a institucí státní správy a samosprávy, aby jimi publikované informace dopadaly na úrodnou půdu - neboli, krásně česky:  aby byly prohlíženy širokou skupinou „čtenářů-voličů". Toto se službě ParlamentníListy.cz jako první a jediné na českém trhu ve velmi krátké lhůtě povedlo. Podívejte se na statistiky uživatelů procházející Profilovou část ParlamentníListy.cz:

 

  •  cca 80.000 - 90.000 návštěvníků denně
  •  260.000 shlédnutých stránek denně
  •  průměrný uživatel stráví na profilu 18min 56s a shlédne 13 stránek profilu
  •  27,41% uživatelů návštěvě profilu věnuje více než 30 minut
  •  43,53% uživatelů se vrátí na profil ještě jednou vten samý den
  •  75,53% uživatelů prochází celý profil
  •  66,18% uživatelů provede na profilu nějakou akci (hodnocení, vyjádření sympatií,   položení dotazu, příspěvek do diskuze atd.)  

(Zdroj: Google Analytics a NetMonitor, červenec 2011):

 

K dosažení těchto nadprůměrných hodnot je zapotřebí moderní výkonnostní marketing s využitím všech možností současných informačních technologií (SEO a SERP optimalizace profilů, dynamické Atom / RSS a XML exporty pro agregátory  zpráv - z nejznámějších zmiňme alespoň news.google.cz  (s lokalizací do češtiny) nebo pravednes.cz,  zpřístupnění obsahu pro monitoring mnoha specializovanými službami  typu NewtonMedia či AnopressIT), využití moderních S/N prvků pro sdílení atd.).

Nicméně, základní pravidlo platí - kde není obsah, není co šířit. Proto byl týmem administrátorů ParlamentníListy.cz každému z volených zastupitelů od funkce hejtmana výše „předregistrován"  profil, aby jej bylo možné s předstihem propagovat - zviditelnění profilu mezi všemi položkami dostupnými na internetu je totiž záležitost na delší časové období.

Převzetí  „předregistrovaného" profilu.

Nový profil není třeba vytvářet, pokud je již předregistrovaný  - naopak, je to nežádoucí (předregistrovaný profil je již indexovaný ve vyhledávačích, monitoringu, v RSS kanálech čtenářů atd. - budete tedy mnohem lépe a mnohem dříve vidět i mimo stránky služby ParlamentníListy.cz)!

Předregistrované profily mají tu výhodu, že již obsahují všechny veřejně dostupné údaje, které charakterizují   funkce a politickou činnost daného zastupitele - kromě jména  a příjmení i tituly, oslovení  ve 3.p. j.č.  (systém tento pád používá pro nadpisy boxů, např. „Občané Petru Nečasovi"), pohlaví (systém umí podle pohlaví „překlápět"  zobrazované názvy funkcí voleného zastupitele - např. „předseda" a „předsedkyně"),  všechny historicky zjistitelné funkce / gesce / účasti ve výborech / podvýborech / delegacích atd., včetně trvání mandátu „od - do" (systém umožňuje zobrazení konkrétního složení zastupitelů  instituce během určitého volebního období - například složení Poslanecké sněmovny PČR v jednotlivých volebních obdobích) , volební obvod,  a především články a události, které se k němu vztahují.   U obcí je již ve spolupráci s ČSÚ předem vyplněno mnoho informací (rozloha, počet obyvatel, obec s rozšířenou působností, územní celky obce atd.)

Vzhledem k rostoucí oblibě serveru ParlamentnichListů.cz již byla většina předregistrovaných  profilů   převzata.  Pokud  jste si však profil ještě nepřevzali a chcete začít aktivně využívat všechny výhody Vaší profilové karty  na službě ParlamentníListy.cz, můžete si jednoduše a rychle s pomocí vyhledávání v profilech zkontrolovat, zda máte svůj profil již předregistrovaný. 

Obrázek 1: Dynamické zobrazování výsledků hledání v profilech

Jak najít existující profil?

U vyhledávacího pole (nahoře vedle loga ParlamentníListy.cz, uprostřed každé stránky) přepněte kliknutím vyhledávání na „Politici, instituce a obce". Klikněte do vyhledávacího pole a začněte zadávat text - ideálně své příjmení, ale můžete i jméno. V případě Obce samozřejmě začněte zadávat název Obce, v případě politické strany můžete začít zadávat název strany - ale můžete použít i registrovanou zkratku strany. Systém Vám bude s každým písmenem, které zadáte dynamicky nabízet odpovídající výsledky (vždy maximálně 3 výsledky ke každému typu profilu - politik / město / instituce / politická strana - odpovídající již zadaným znakům a zároveň s nejvyšší funkcí.

Většinou stačí zadat prvních pár písmen hledaného textového řetězce a systém spolehlivě nalezne odpovídající profil. V případě pomalého připojení k internetu nemusí dynamické zobrazování výsledků vyhledávání fungovat v reálném čase - to není chyba, ale stránka prostě nedostane od serveru včas výsledy. V takovém případě se dynamické zobrazování výsledků nezobrazuje, pro zobrazení výsledků musíte kliknout na tlačítko „Hledat v profilech". Výsledky vyhledávání jsou následně zobrazeny na samostatné stránce.

Pokud ve výsledcích hledání v profilech naleznete odpovídající výsledek, je Váš profil již předregistrovaný a stačí jen požádat administrátora  profilů (na e-mailu superadministrator@parlamentnility.cz) o zaslání přihlašovacích údaj (e-mail a heslo). Po doručení se těmito údaji do profilu přihlásíte a systém Vás následně vyzve ke změně přihlašovacích údajů  - a tím je profil převzatý.

Nedostatek času na správu profilu - funkce asistenta profilu

Jsme si vědomi, že komunikace s voliči prostřednictvím profilu na ParlamentníListy.cz, má-li mít pozitivní dopad,  může být časově náročná. Proto po převzetí profilu můžete  pověřit správou Vašeho profilu  asistenta (či jiné Vámi  pověřené osoby, PR agentury atd.).   Nicméně doporučujeme nepředávat asistentovi přímý přístup k profilu, ale svěřit práva ke správě Vašeho profilu  pomocí  tzv. účtu „Asistenta".

Výhodou je, že můžete pověřit správou Vašeho profilu neomezený počet asistentů a naopak jeden asistent může pod jedním přihlášením spravovat více profilů. Další výhodou je, že můžete právo ke správě profilu asistentovi kdykoliv odebrat, bez nutnosti měnit své přihlašovací údaje. V připravovaných funkcionalitách budete moci sledovat i práci asistentů - statistiky plnění profilu příspěvky, komunikaci s voliči prostřednictvím odpovědí na dotazy atd. V případě, kdy umožníte asistentovi přímý přístup k Vašemu profilu, se k Vám tyto informace nemusejí dostat.

Obrázek 2: Administrace profilu - box Asistentů

 

 

 

 

 

Jak pověřit asistenta správou Vašeho profilu?

Ve spodní části Administraci profilu v boxu „Asistenti" klikněte na tlačítko „Přidat asistenta" . Následně zobrazený dialog bude požadovat e-mailovou adresu asistenta. Po odeslání této e-mailové adresy systém ověří, zda již k tomuto e-mailu existuje Asistentský účet. Pokud existuje, stačí stisknout tlačítko „uložit změny" , žádná další akce není potřeba. Pokud neexistuje, budete ještě požádáni o zadání jména asistenta a dočasného hesla pro převzetí práv ke správě profilu. V obou případech dojde asistentovi e-mail se žádostí o správu Vašeho profilu a všemi potřebnými instrukcemi (u nového účtu Asistenta s dočasnými přihlašovacími údaji platnými 72 hodin - při prvním přihlášení bude asistent vyzván ke změně přihlašovacích údajů). Od této chvíle může asistent pracovat s Vaším profilem stejným způsobem jako Vy.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jana Klikarová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SPECIFIKACE RSS SERVERU WWW.PARLAMENTNILISTY.CZ

0:00 SPECIFIKACE RSS SERVERU WWW.PARLAMENTNILISTY.CZ