Beroun: Od svaté Ludmily k dnešku

14.09.2018 9:15

Široká veřejnost včetně žáků základních škol měli ve středu 12. září jedinečnou příležitost osvěžit si své znalosti historie, dozvědět se řadu nových informací a setkat se se zajímavými hosty.

Beroun: Od svaté Ludmily k dnešku
Foto: mesto-beroun.cz
Popisek: Beroun

V Kulturním domě Plzeňka se totiž konal projekt Od svaté Ludmily k dnešku, který uspořádalo město Beroun ve spolupráci s MKC Beroun, obcí Tetín a spolkem Svatá Ludmila – 1100 let.

Dopolední program na Plzeňce patřil žákům prvního stupně, kde se hravou formou dozvěděli více o svaté Ludmile, o jejím životě, odkazu, ale i o době, ve které žila. Odpolední blok byl věnovaný veřejnosti a zajímavým přednáškám a besedám s předními českými odborníky. Michal Lutovský, archeolog a historik, ve své přednášce přiblížil mimo jiné nejnovější archeologické poznatky o tetínském hradišti, ale i osud kněžny Ludmily. Kněz, teolog, přírodovědec a v neposlední řadě i spisovatel Marek Orko Vácha se v přednášce zaměřil na svaté a svět roku 2018. Posledním hostem byla Angelika Ivanka Pintířová, česká řeholnice a boromejka, se kterou měli lidé možnost hovořit o výzvách dnešní doby, svobodě, nejistotě i umění naslouchat.

Celodenní projekt Od svaté Ludmily k dnešku ukončil koncert v kostele sv. Jakuba. Schola Gregoriana Pragensis, mužský pěvecký sbor, ve svých zpěvech oslavil nejvýznamnější české světce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…