Havířov: Město ocenilo osobnosti veřejného života

08.03.2018 20:35

Během úterního podvečera byly ve velkém sále KD Leoše Janáčka vyhlášeny osobnosti města Havířova v kulturní, sportovní, sociální a zdravotní oblasti a v oblasti společensky prospěšných aktivit za rok 2017. Vyvrcholením večera bylo předání Ceny města Havířova.

Havířov: Město ocenilo osobnosti veřejného života
Foto: hyundai.phorum.cz
Popisek: Havířov

Celým večerem provázeli Kateřina Steinerová a Petr Vondráček. Slavnostní ceremoniál zpestřil kulturní program v podání Miroslava Žbirky, taneční dvojice Terezy Vodičkové a Jakuba Mazúcha, tanečníků pole dance Zuzany Fialové a Pavla Koláře a také samotné moderátorské dvojice.

Cena města

Cenu města z rukou vedení Havířova obdržel plk. Jan Ihnatík. Tato cena je udělována jako nejvyšší ocenění za významný přínos městu - za významná umělecká, vědecká nebo jiná díla mající vztah k Havířovu a také za výjimečný čin občana Havířova regionálního nebo také širšího významu. Plk. Jan Ihnatík ji obdržel za hrdinství v boji, zásluhy na osvobození Československa a šíření autentického historického povědomí o událostech v období 2. světové války.

„Myslím, že toto ocenění náleželo plukovníku Janu Ihnatíkovi již mnohem dříve. Jsem však velice ráda, že jsem dnes měla tu čest předat tomuto válečnému hrdinovi naši Cenu města já osobně,“ řekla po ukončení ceremoniálu havířovská primátorka Jana Feberová.

Ocenění osobností veřejného života

Havířov v letošním roce udělil ocenění osobnostem kultury, talentům, osobnostem a kolektivům v sociální a zdravotní oblasti, ocenění za dlouhodobou práci s dětmi a mládeží a v oblasti ostatních společensky prospěšných aktivit, sportovcům, sportovním družstvům nebo zasloužilým pracovníkům tělovýchovy a sportu, a to:

Sociální a zdravotní oblast?

„Osobnost v sociální nebo zdravotní oblasti“
• MUDr. Milan Juchelka obdržel ocenění za celoživotní práci v oboru anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny a významný přínos k jejich rozvoji.
• Anna Kožinová obdržela ocenění za dlouhodobou obětavou pomoc nevidomým a slabozrakým v Havířově a okolí, aktivizaci členů, předávání vlastních zkušeností a inspiraci vlastním příkladem.
• František Novotný obdržel ocenění za dlouhodobý přínos v oblasti prevence a léčby drogových závislostí mládeže i dospělých.

„Kolektiv v sociální nebo zdravotní oblasti“
• Kolektiv pracovníků Respitní péče Sociálních služeb města Havířova obdržel ocenění za dlouhodobé poskytování nadstandardní péče seniorům a osobám se zdravotním postižením a podporu rozšíření této služby do dalších měst.
• Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR, oblastní odbočka Havířov obdržela ocenění za podporu sdružování a péči o osoby zrakově postižené napomáhající jejich integraci do společnosti.

Kulturní oblast

„Osobnost kultury“
• Ladislav Borkovský obdržel ocenění za celoživotní úspěšnou tvorbu v oboru kresba a reprezentaci města.
• Akad. sochař Václav Fidrich obdržel ocenění za celoživotní úspěšnou tvorbu v sochařském oboru a umělecké obohacení města i kraje.
• Mgr. Milada Kaďůrková obdržela ocenění za dlouholetý přínos v kulturní oblasti ve městě Havířově.

„Kolektiv“
Místní skupina PZKO v Havířově-Bludovicích obdržela ocenění za bohatou kulturní činnost a dlouhodobý podíl na rozvoji kulturního dění ve městě.

„Talent“
• Kytarista Marek Chmiel obdržel ocenění za vynikající výsledky v celostátní soutěži a vzornou reprezentaci města Havířova.
• Studenti Josef Štefl, Filip Novák a Šimon Karch, kteří uspořádali filmový festival, obdrželi ocenění za obohacení kulturního života ve městě a propagaci města v rámci kraje.

Oblast volnočasových aktivit

„Ocenění za  dlouhodobou práci s dětmi a mládeží“
• Dušan Bernatík obdržel ocenění za dlouhodobou nezištnou práci s dětmi a mládeží.
• Bořivoj Holub obdržel ocenění za rozvoj skautingu ve městě a celoživotní záslužnou práci s dětmi a mládeží v rámci havířovských oddílů Junáka.

Oblast ostatních společensky prospěšných aktivit
• Alena Chovancová obdržela ocenění za dlouhodobý přínos k rozvoji společenského života ve městě Havířově.
• Ing. Miroslav Szop obdržel ocenění za zásluhy o rozvoj a zachování historie Dolní Datyně.

Sportovní oblast

„Sportovec roku“ -  s členěním dle skupin:

- žáci - jednotlivci
• David Čurilla (krasobruslení, Kraso klub Havířov, z. s.) obdržel ocenění za příkladnou reprezentaci města Havířova.
• Adam Janek (kick box, SK Kick Wolf Team, z. s.) obdržel ocenění za příkladnou reprezentaci města Havířova na republikové i mezinárodní úrovni.
• David Polák (box, BOX Havířov, z. s.) obdržel ocenění za příkladnou reprezentaci města Havířova na republikové i mezinárodní úrovni.

- žáci - družstvo
Maniak aerobik Havířov (aerobik), ATS - aerobik team show obdržel ocenění za příkladnou reprezentaci města Havířova.

- dorost - jednotlivci
Nikolas Brezina (vzpírání, Sportovní klub vzpírání Baník Havířov) obdržel ocenění za příkladnou reprezentaci města Havířova na republikové i mezinárodní úrovni.

- dorost/kadeti - družstvo
Sportovní klub stolního tenisu Baník Havířov, z. s. (Nikita Petrovová, Gabriela Štěpánová a Klára Hrabincová) obdržel ocenění za příkladnou reprezentaci města Havířova.

- junioři - jednotlivci
• Eliška Adamovská (lezení a bouldering, TJ Baník Karviná, z. s.) obdržela ocenění za příkladnou reprezentaci města Havířova na republikové i mezinárodní úrovni.
• Petr Navrátil (karate, Sportovní klub karate Budo Havířov, z. s.) obdržela ocenění za příkladnou reprezentaci města Havířova na republikové i mezinárodní úrovni.
• Tomáš Wykret (vzpírání, Sportovní klub vzpírání Baník Havířov z. s.) obdržel ocenění za příkladnou reprezentaci města Havířova na republikové i mezinárodní úrovni.
• Viktor Žíla (kick box, SK Kick Wolf Team, z. s.) obdržel ocenění za příkladnou reprezentaci města Havířova na republikové i mezinárodní úrovni.

- junioři – družstvo
Maniak aerobik Havířov, z.s. obdržel ocenění za příkladnou reprezentaci města Havířova na národní i mezinárodní úrovni.

- dospělí - jednotlivci
• Petra Klementová (atletika - vrh koulí, Atletický oddíl Slavia Havířov, z.s.) obdržela ocenění za příkladnou reprezentaci města Havířova na republikové i mezinárodní úrovni.
• Michaela Kohutová (kulturistika a fitness, SK LUNA Fitness Havířov, z. s.) obdržela ocenění za příkladnou reprezentaci města Havířova na republikové i mezinárodní úrovni.
• Sebastián Otisk (kulturistika a fitness, FC Karo Havířov, z. s.) obdržel ocenění za příkladnou reprezentaci města Havířova.
• David Pastrňák (lední hokej, Boston Bruins NHL) obdržel ocenění za vynikající reprezentaci města Havířova a České republiky.
• Kateřina Pauláthová (sjezdové lyžování, Ski club Paulát Havířov z. s.) obdržela ocenění za příkladnou reprezentaci města Havířova na republikové i mezinárodní úrovni.

- dospělí - družstvo
TJ Slovan Havířov, z. s. (florbal - oddíl florbalu - muži A) obdržel ocenění za příkladnou reprezentaci města Havířova.

- handicapovaní sportovci
• Jan Bajtek (boccia, Handicap sport club Havířov, z. s.) obdržel ocenění za příkladnou reprezentaci města Havířova na republikové i mezinárodní úrovni.
• Daniel Horut (stolní tenis, Sportovní klub stolního tenisu Baník Havířov, z. s.) obdržel ocenění za příkladnou reprezentaci města Havířova na republikové i mezinárodní úrovni.

„Trenér“
• Jana Bělicová, (karate, Karate Havířov, z.s.) obdržela ocenění za dlouhodobou systematickou práci s dětmi a mládeží a dosahování úspěšných výsledků na republikové i mezinárodní úrovni.
• Marek Franta, (karate, Sportovní klub karate Budo Havířov, z.s.) obdržel ocenění za dlouhodobé dosahování úspěšných výsledků v práci se svými svěřenci na republikové i mezinárodní úrovni.
• Lucie Gorecká, DiS., (aerobik, Maniak aerobik Havířov, z.s.) obdržela ocenění za dlouhodobou systematickou prací s dětmi a mládeží a dosahování úspěšných výsledků na republikové i mezinárodní úrovni.
• Jaroslav Kubíček, (box, BOX Havířov, z. s.) obdržel ocenění za dlouhodobé dosahování úspěšných výsledků v práci se svými svěřenci na republikové i mezinárodní úrovni.
• Mgr. Zuzana Raszková, (aerobik, Maniak aerobik Havířov, z.s.) obdržela ocenění za dlouhodobou systematickou prací s dětmi a mládeží  a dosahování úspěšných výsledků na republikové i mezinárodní úrovni.

„Zasloužilý pracovník tělovýchovy a sportu“
• Jan Daneček, (lední hokej, HC Havířov 2010 s.r.o.) obdržel ocenění za dlouholetou úspěšnou práci s mládeží a rozvoj havířovského hokeje.
• František Horváth, (volejbal, Sportovní klub volejbalu Havířov, z.s.) obdržel ocenění za celoživotní rozvoj havířovského volejbalu.
• Jan Kozubík, (rugby, Rugby Club Havířov, zapsaný spolek) obdržel ocenění za dlouholetou úspěšnou práci s mládeží a rozvoj havířovského rugby.
• Bronislav Šimša, (fotbal, Městský fotbalový klub Havířov, z.s.) obdržel ocenění za celoživotní rozvoj, propagaci a reprezentaci havířovského fotbalu.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

10:28 Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

Soutěž o nejoriginálnější jarní výzdobu autobusové zastávky zná svého vítěze. Letos kreativci vzdáva…