Jihlavská knihovna slaví úspěchy

10.10.2017 17:22

V kategorii měst nad 40 tisíc obyvatel má nejlepší knihovnu Jihlava. A dostala speciální cenu.

Jihlavská knihovna slaví úspěchy
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR (SKIP) vyhlásil již poosmé soutěž o nejlepší městskou knihovnu roku 2017. V kategorii měst nad 40 tisíc obyvatel byla nejúspěšnější knihovna Jihlavy. Ředitelka instituce Jarmila Daňková převzala ještě zvláštní ocenění za vynikající komunitní a vzdělávací aktivity. Celkově nejvyšší hodnocení získala knihovna Slavičín.

Cílem soutěže je ocenit nejlepší české knihovny, které jsou provozovány či zřizovány městy a motivovat je k rozšíření a zkvalitnění veřejných knihovnických a informačních služeb. Do soutěže se přihlásilo 44 městských knihoven.

Vyhodnocení soutěže proběhlo ve dvou kolech. V prvním se knihovny hodnotily metodou benchmarkingu. Celkem bylo porovnáváno 21 výkonových indikátorů, například počet nových přírůstků knihovního fondu, plocha knihovny pro veřejnost, počet registrovaných uživatelů, počet stanic připojených k internetu. Hodnotilo se šest velikostních kategorií měst podle počtu obyvatel. Na prvních místech se v jednotlivých kategoriích umístily:

Tyto knihovny ve druhém kole navštívila a hodnotila odborná komise. Na místě posuzovala především společenské a komunitní působení knihovny pro obyvatele města a úroveň prostředí knihovny, dále exteriér, interiér, technické vybavení, sociální zázemí apod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…