Liberec navštívil velvyslanec Venezuely

26.06.2011 13:21

Na návštěvu do Liberce zavítal velvyslanec Bolívarovské republiky Venezuela, jeho excelence Victor Juan Hernandez Leon.

Liberec navštívil velvyslanec Venezuely

Setkání s primátorkou Martinou Rosenbergovou inicioval liberecký Svaz česko-kubánského přátelství, který se snaží oživit kulturní i obchodní vztahy se zeměmi Latinské Ameriky. Spolu s primátorkou přivítal velvyslance také zastupitel města Liberce Jaroslav Morávek, František Hainz Ladislav Šimáček a Zdeňek Cincibus ze Svazu česko-kubánského přátelství.

Victor Juan Hernandez Leon překvapil všechny přítomné svoji dokonalou češtinou a tak se mohla řeč stočit i na méně formální témata. Na ty většinou při schůzkách na vysoké úrovni ani nedojde. Při porovnávání tradičních kuchyní obou zemí, ale velvyslanec neustoupil z tvrzení, že by česká kuchyně mohla být chutnější než ta venezuelská. Jeho argument, že mají ve Venezuele rozmanitější výběr jednotlivých kultur a tedy i kuchyní, uznali všichni přítomní . Připustil však, že něco takového, jako jsou vynikající tradiční české koláčky v jejich kuchyni nenajdeme.

Hlavním důvodem jeho cesty do Liberce byla výstava obrazů a fotografií českého autora. Ten jezdí do Venezuele každoročně už patnáct let a tamní přírodu si zamiloval natolik, že pokaždé přiveze nové obrazy. Velvyslanectví proto připravilo putovní výstavu, která by se mohla už za rok představit Liberečanům. Prozradil také, že to není jediný projekt v oblasti kultury, který se připravuje. Do konce roku by mohl být připraven také projekt filmového festivalu venezuelské filmové tvorby nebo seriál přednášek.

Na závěr se diskuze stočila na navázání podnikatelských kontaktů. Česká republika byla v minulosti významným partnerem Venezuely. Podle jeho excelence Victora Juana Hernandeze Leona má jeho země v současnosti zájem zejména na nákupu moderních technologií.

Více o Liberci ZDE

reklama

autor: liberec.cz

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

22:28 Zlín: Dvě pracovnice ze zlínských základních škol získaly ocenění

Jako každý rok ocenil Zlínský kraj pracovníky ve školství. Mezi patnácti oceněnými z celého kraje by…