Nad Jihlavu se vzneslo 1.557 balónků za HIV pozitivní

18.05.2011 11:59

Počtvrté Jihlava hostila happening na podporu HIV pozitivních a AIDS nemocných žijících v České republice.

Nad Jihlavu se vzneslo 1.557 balónků za HIV pozitivní

Jihlavští studenti vypustili 1.557 červených balonků, které symbolizují počet známých HIV pozitivních osob v České republice. Happening se konal u příležitosti celosvětové vzpomínkové akce na oběti AIDS „Světlo pro AIDS" a město Jihlava se stalo jeho hostitelem a spoluorganizátorem. K akci patřily i studentské besedy s HIV pozitivními osobami a další doprovodný program.

„Mládeži i široké veřejnosti je důležité neustále připomínat rizika, která přináší nemoc AIDS, protože je i při současném medicínském pokroku stále neléčitelná," připomněl motivy akce náměstek primátora Rudolf Chloupek. Během loňského roku bylo zjištěno dalších 178 HIV pozitivních osob v celé ČR. Od nového roku se počet zvýšil o 35 HIV pozitivních. V současné době je celkový počet zjištěných HIV pozitivních 1557. Každý rok počet těchto lidí stoupá ač testovanost osob klesá.

 

Happening Světlo pro AIDS je podpořen Zdravým městem Jihlava. Partnery akce jsou Státní zdravotní ústav, dislokované pracoviště pro kraj Vysočina, Zdravá Vysočina, o.s. a VZP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jihlava.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…