Praha: Primátor Svoboda slavnostně zahájil 80. sezonu ZOO

26.03.2011 17:11

Zahájení jubilejního osmého desetiletí existence oblíbené zoologické zahrady spojil pražský primátor s křtem dvou vzácných přírůstků zoologické zahrady leguána modravého, Fausta a Markétky.

Praha: Primátor Svoboda slavnostně zahájil 80. sezonu ZOO

„Pro vztah chovatele a jakéhokoliv zvířete je velmi důležité jméno, které vztah posunuje do jiné, přátelštější, intimnější roviny. Jménem jim dáváme punc osobnosti, a proto je i jméno jak zvukově, tak významově důležité. Ve spolupráci s pražskou zoo jsme hledali tři věci - vztah k Praze, "omen nomen," a aby se dalo dobře vyslovovat nebo zdrobňovat, aniž by znělo "potupně". Předlohou a inspirací se nakonec stal Bulgakův román Mistr a Markétka. Jenže Mistr zní příliš zpupně, zato Faust patří k známým pražským pověstem. Křtím tedy naše dva nové přírůstky na Fausta a Markétku," řekl primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda při křtu páru vzácných leguánů modravých, která pražská zoo chová jako jediná zoologická zahrada v Evropě. Primátor svým kmotřencům předal dárek - ovocný koš s jejich oblíbenou papájou, mangem a hroznovým vínem.

Program slavnostního zahájení 80. sezony pražské zoo pokračoval otevřením Gočárových domů. Před rekonstruovanými Gočárovými domy byl pro návštěvníky připraven program v podobě loutkového divadla a dobových her, jakými jsou káča, chůdy či obruč.

Dálší zprávy z Prahy naleznete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…