Praha má nová pravidla pro převod nemovitostí ve svém vlastnictví

18.08.2011 10:56

Rada hlavního města zrušila stará a schválila nová pravidla pro převod nemovitostí ve vlastnictví hlavního města Prahy.

Praha má nová pravidla pro převod nemovitostí ve svém vlastnictví

Nová Pravidla pro převod nemovitostí ve vlastnictví hlavního města Prahy řeší jak přímý prodej, tak výběrové řízení dle podmínek výběrového řízení na prodej nemovitostí ve vlastnictví hlavního města Prahy. „Od nově nastavených pravidel očekáváme jednoznačně transparentní, zcela veřejný průběh prodeje městského majetku. Celý proces bude navíc pod průběžnou kontrolou," konstatovala radní pro správu majetku Aleksandra Udženija. Nová pravidla se podle radní připravovala půl roku a shodli se na nich zástupci všech politických stran na magistrátu.

Schválená pravidla stanovují, na které druhy nemovitostí ve vlastnictví Prahy se vztahují a zároveň upravují postup úřadu před vyhlášením záměru prodeje. „K velkému posunu dochází zejména v určení minimální lhůty pro zveřejnění záměru na úřední desce - u přímého prodeje po dobu nejméně 21 dnů, v ostatních případech 45 dní. Jdeme tak nad rámec zákona, aby se o záměru mohlo dozvědět více lidí a vznikla větší konkurence," uvedla radní Udženija.

Forma prodeje - přímý či prostřednictvím výběrového řízení - bude určena na základě doporučení Výboru pro hospodářskou politiku a informatiku Zastupitelstva hlavního města Prahy. Při vyhlašování výběrového řízení budou nová pravidla tvořit součást dokumentace. O prodeji bude rozhodovat Zastupitelstvo hl. m. Prahy na základě předchozího projednání v Radě hl. m. Prahy a stanoviska výboru pro hospodářskou politiku a informatiku pražského zastupitelstva.

Aktuální znění pravidel bude k dispozici na webové adrese www.praha.eu

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…