Uherské Hradiště: Už víme, kdo letos převezme Cenu Vladimíra Boučka

25.05.2020 21:10

Cena Vladimíra Boučka za zachování a rozvoj lidové umělecké výroby udělovaná od roku 2005 městem Uherské Hradiště už zná své nositele za letošní rok.

Uherské Hradiště: Už víme, kdo letos převezme Cenu Vladimíra Boučka
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Zastupitelé rozhodli, že letos si prestižní cenu odnesou kovář Vítězslav Bobčík z Podolí a Leoš Křižka z Březolup za práci s přírodními pletivy. Čestné uznání pak připadne Josefu Míškovi z Hluku za celoživotní práci v oboru těžká krojová krejčovina - šití krojových součástek.

Cena Vladimíra Boučka je udělována osobám, které udržují a zachovávají při své činnosti znalosti a dovednosti nutné pro provozování tradičních lidových řemesel, a které výsledky své činnosti prezentují na veřejnosti.

Ing. arch. Vladimír Bouček, po kterém je cena pojmenována, žil v letech 1901 až 1985. Byl nejenom zakladatelem novodobých forem péče o tradiční lidovou uměleckou výrobu, ale i významnou a důstojnou osobností města Uherské Hradiště.

V posledních dvou letech bylo slavnostní předávání Ceny Vladimíra Boučka spojeno s udílením titulu Mistr tradiční rukodělné výroby Zlínského kraje. Řada dříve oceněných osobností je držitelem obou těchto prestižních cen. Také v letošním roce proběhne udílení obou ocenění společně, a to na podzim.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…