Znojmo: Expozice pivovarnictví - nejlépe opravená památka Jihomoravského kraje

25.05.2018 13:02

Ocenění Nejlépe opravená památka Jihomoravského kraje v kategorii velkých necírkevních staveb a odměnu 100 000 korun za rekonstrukci a zpřístupnění Expozice pivovarnictví si včera z rukou radního Jihomoravského kraje Tomáše Soukala převzal starosta Znojma Jan Grois.

Znojmo: Expozice pivovarnictví - nejlépe opravená památka Jihomoravského kraje
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

„Děkuji všem za zaslané hlasy, expozice si pozornost určitě zaslouží. Získaných 100 000 korun investujeme zpátky do budovy pro ještě větší komfort návštěvníků,“ komentoval zisk ocenění starosta Jan Grois.

Expozice pivovarnictví vznikla v roce 2017 v suterénu varny ve spolupráci města Znojma, Národního zemědělského muzea a společnosti Heineken. Opravy varny a následné otevření Expozice pivovarnictví v jejím prostoru byly významným krokem kupředu v cestě za oživením areálu pivovaru ve Znojmě.

Stavební práce v budově byly zahájeny v roce 2016, a to s cílem zpřístupnění prostoru varny s původním mobiliářem tak, aby byl zahrnut do celkového konceptu zamýšlené Expozice pivovarnictví. Při opravě uliční části fasády byly obnoveny původní zdobné prvky a její původní barevný koncept.

O soutěži

Hlavním vítězem jihomoravské krajské soutěže o nejlépe opravenou kulturní památku regionu za loňský rok se v kategorii velké stavby počtem 3 460 hlasů stala fara ve Vranově nad Dyjí (vlastník Římskokatolická farnost Vranov nad Dyjí), na druhém místě v této kategorii skončil kostel Nanebevzetí Panny Marie v Pozořicích (vlastník Římskokatolická farnost Pozořice).

Z necírkevních staveb se první umístila expozice pivovarnictví ve Znojmě a na druhém místě měšťanský dům v ulici Alfonse Muchy č. p. 300 v Mikulově. Z drobných staveb získala nejvíce hlasů boží muka v Horních Kounicích (vlastník obec Horní Kounice) a z děl výtvarného umění varhany v loretánské kapli při minoritském klášteře sv. Janů v Brně (vlastník Konvent minoritů v Brně).

Soutěž se konala pojedenácté. Do soutěže bylo od 12. března do 1. dubna 2018 formou SMS zasláno celkem 6 408 hlasů. Po schválení výsledků Radou Jihomoravského kraje proběhlo včera v květnu slavnostní vyhlášení soutěže spolu s předáním ocenění vítězům, a to v krásných prostorách ve vile Stiassni v Brně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…