Znojmo: Jarní Dny zdraví zvou na závod i procházku se zalesňováním

26.03.2019 14:47

Jarní Dny zdraví odstartovaly ve svižném tempu. Na cvičebních lekcích a přednáškách prvního ročníku Fitness kongresu se vystřídalo na sto návštěvníků. Vydařil se i páteční společný běh Gránicemi a cyklovýlet za hranice, který v neděli uzavřel první část Dnů zdraví. Jejich druhá část zve o víkendu na procházku Gránicemi se zalesňováním, běžecký závod a druhou cyklo vyjížďku.

Znojmo: Jarní Dny zdraví zvou na závod i procházku se zalesňováním
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Jarní Dny zdraví zahájil v pátek večerní výběh Gránicemi určený pro celou rodinu. Na trať vyrazilo více než 50 běžců, dospělých i těch nejmenších. Později vyběhlo ještě 15 běžců na pětikilometrový okruh Gránicemi a centrem.

Velký úspěch má za sebou historicky první Fitness kongres, kde se celý den nejen cvičilo, ale každý měl možnost navštívit i odborné přednášky. Hned na ranní jógu si přišlo protáhnout své tělo pět desítek návštěvníků. Ostatní lekce sklidily podobný úspěch. Každý příchozí měl možnost přispět částkou v jakékoli výši a podpořit Denní stacionář sv. Damiána na Hradišti. O zajištění sbírky patří dík Oblastní charitě Znojmo. Na kongresu prezentovali své služby a produkty i partneři akce.

Víkend zakončila cyklo vyjížďka s názvem Na kole za sousedy. Na kole vyjelo do Rakouska 50 cyklistů a společně urazili přibližně 30 kilometrů. Jarní Dny zdraví pokračují!

Vyrazte do přírody, na závod nebo na kolo

V sobotu 30. března bude program Jarních Dnů zdraví pokračovat. Na Procházku Gránickým údolím s lesníkem může vyrazit celá rodina. Veřejnost bude mít navíc jedinečnou šanci zapojit se do zalesňování. Výsadba nových stromů v Gránicích (pod znojemských hradem) bude totiž součástí procházky. Sraz bude ve 13:00 v ulici Přemyslovců.

V sobotu v 19:00 hodin se uskuteční poprvé v rámci Jarních Dnů zdraví běžecký závod CityTrail Pod lampami, který pořádá sportovní klub Winners Nový Šaldorf a město Znojmo. Jak už napovídá samotný název, závod se uskuteční ve večerních hodinách. Start a cíl závodu bude pod přehradou v ulici U Obří hlavy (u Vodáckého centra Stará vodárna). Trať závodníky provede Karolinkami a nejkrásnějšími historickými uličkami města Znojma. Propozice závodu a informace k registraci a platbě startovného naleznete ZDE. Prvních 100 přihlášených si ze závodu odnese upomínkové medaile.

S doprovodným programem se do Dnů zdraví zapojí Fitko Znojmo, které pořádá 30. března Den otevřených dveří. Návštěvníci budou mít možnost vyzkoušet funkční, zátěžové a kardio zóny, dostanou iontový nápoj zdarma nebo mohou zakoupit permanentku za zvýhodněnou cenu.

Poslední aktivita v rámci Jarních Dnů zdraví bude opět pod širým nebem, a je jí Trailová vyjížďka Národním parkem Podyjí s Jakubem Šigutem. Vyjížďka je určená pro zdatnější cyklisty a je také vhodné mít správně odpružené kolo do náročnějšího terénu, přilba je nutnou samozřejmostí. Sraz bude U Obří hlavy v 9 hodin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…