Znojmo: Navštivte Expozici pivovarnictví

21.09.2018 11:30

Expozice pivovarnictví, novinka loňské turistické sezóny ve Znojmě, se otevře na tři dny zdarma. Národního zemědělské muzeum, hlavní partner znojemské expozice, slaví 100. výročí od svého založení a zve veřejnost do všech svých poboček v republice. Znojmo se k jeho oslavám připojí od pátku 28. září do neděle 30. září.

Znojmo: Navštivte Expozici pivovarnictví
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Expozice pivovarnictví se prvním návštěvníkům otevřela v dubnu roku 2017. Na její přípravě spolupracovalo Národní zemědělské muzeum v Praze s Jihomoravským muzeem ve Znojmě. Prostory varny, kde expozice sídlí, na své náklady zrekonstruovalo město Znojmo. O provoz expozice se stará Znojemská Beseda. Až do konce října je otevřena denně od 9:30 do 17:30 hodin.

O Expozici pivovarnictví

Expozice nejen mapuje historii a tradici zdejšího pivovarnictví, ale návštěvníky seznamuje i s hlavními pivovarskými surovinami – vodou, sladem a chmelem a se způsobem vaření piva od nejstarších dob až po současnost.

Hlavním exponátem je původní technologické zařízení varny z roku 1930, které bylo vyrobeno ve Škodových závodech v Plzni. V roce 2010 bylo prohlášeno kulturní památkou. Sestává z vystírací kádě, rmutového kotle, mladinového kotle, scezovací kádě a scezovacího korýtka. Majitelem tohoto unikátního vybavení je společnost Heineken, se kterou Znojmo uzavřelo smlouvu o výpůjčce.

Více na www.expozicepivovarnictvi.cz. Více informací o oslavách Národního zemědělského muzea naleznete na www.nzm.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…