Znojmo: Podzimní Dny zdraví nabídnou aktivity pro děti, sport i otužování

11.10.2017 9:00

Znojmo, 10. října 2017. – Podzim je tu a s ním i oblíbené Dny zdraví. Ty nabídnou různé aktivity pro malé i velké, sport, otužování nebo přednášky. „Dny zdraví se už staly stabilní součástí jara a podzimu ve Znojmě, a tak doufám, že i letos přiláká ty, kteří se chtějí trochu protáhnout, poznat nové věci a dozvědět se něco zajímavého. Aktivity v rámci Dnů zdraví jsou zcela zdarma,“ říká Jan Grois, místostarosta města Znojma. Neseďte proto doma a vyrazte na aktivity v rámci podzimních Dnů zdraví, které se konají v termínu od 16. října do 2. listopadu.

Znojmo: Podzimní Dny zdraví nabídnou aktivity pro děti, sport i otužování
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Kompletní program Dnů zdraví naleznete na plakátu. My z něj přinášíme několik tipů. První týden Dnů zdraví nabídne stejně jako na jaře Středisko volného času ve Znojmě (SVČ) vybrané kroužky, které si budou moci děti, ale i dospělí zdarma vyzkoušet. V nabídce je například florbal, taekwondo, různé taneční kroužky nebo třeba potápění. Každý si může vybrat, který kroužek si chce vyzkoušet a může přijít. Stačí si s sebou vzít pouze věci na sport. Pokud se mu v kroužku zalíbí, může se do něj následně zapsat.

 

Kdo má rád přírodu, může vyrazit na Vycházku s lesníkem za kůrovcem do Gránického údolí. „Gránice trápí kůrovec, kvůli kterému jsme tu nuceni v poslední době kácet stromy. Lidé o kácení často diskutují, ptají se i nás, a tak jsme připravili právě procházku do Gránic, v rámci které bychom chtěli veřejnosti problematiku kůrovce objasnit,“ vysvětluje Ondřej Benešovský z Městských lesů Znojmo.

 

V dalším týdnu je v nabídce několik sportovních aktivit ve sportovní hale. Zatančit si mohou zájemci na hodině Dance fit s Jájou Zapletalovou, zapotí se na Kruhovém tréninku s vlastní vahou těla s Jakubem Šigutem a protáhnout své tělo mohou na lekci Fasciálního stretchingu se Sandrou Novou.

 

Novinkou v rámci Dnů zdraví je otužování. Ve spolupráci s Klubem zimního a dálkového plavání si mohou zájemci vyzkoušet pod dohledem zkušenějších otužování v řece Dyji. Význam otužování bude rovněž tématem jedné přednášky, kterou povede propagátor otužování Jaroslav Jenšovský.

 

Druhá přednáška na programu, kterou povede znojemská nutriční terapeutka Kamila Jančeková, se týká zdravé výživy a odpoví na to, jak správně nakupovat potraviny a na co si dát pozor.

 

Dny zdraví patří mezi jednu ze základních celostátních komunitních kampaní, kterou pořádají členská města v rámci Národní sítě Zdravých měst. Hlavním cílem je zajímavou formou informovat občany o tom, jak správně pečovat o své zdraví, jak je možné předcházet zdravotním potížím a zároveň jim také nabídnout aktivity, které mohou dlouhodobě přispívat k jejich fyzické i duševní pohodě. Více ZDE   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…