Aliance pro budoucnost: Priority volebního programu do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR 2021

16.06.2021 11:59

Aliance pro budoucnost přichází se svými volebními prioritami. Chce pomoci živnostníkům, podnikatelům a myslí i na zelené projekty.

Aliance pro budoucnost: Priority volebního programu do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR 2021
Foto: alianceprobudoucnost.cz
Popisek: Aliance pro budoucnost - logo

Pravicová Aliance pro budoucnost nedávno představila svůj kompletní program do Poslanecké sněmovny, tentokrát chce představit témata, které bude ve své kampani nejvíce akcentovat. „Prioritní je pro nás pomoc podnikatelům, pro které je dnešní doba mimořádně náročná,” říká Pavel Sehnal, podnikatel a zároveň předseda Aliance.

Aliance pro budoucnost je spojením šesti neparlamentních stran, které se rozhodli kandidovat v letošních volbách do Poslanecké sněmovny pod jednou hlavičkou. V alianci jsou tak sdruženy různé názorové proudy, které jsou v jejich programových prioritách akcentovány. Ať se jedná o sport, zelenou energetiku, podporu podnikání nebo tradičních hodnot.

„Já, jakožto člověk z podnikatelského prostředí, vnímám jako svoji prvořadou povinnost zajistit funkční prostředí pro podnikání, ať již pro podnikatele, tak pro zaměstnance, kteří jsou neodmyslitelnou součástí každého podnikatelského záměru, či firmy. Proto jsme pro zajištění stability na trhu práce, podporu českých firem, živnostníků i podnikatelů preferováním jejich potřeb. A troufnu si tvrdit, že po více než 30 letech podnikání tyto potřeby znám,” říká o programu Pavel Sehnal.

Za zahraniční politiku, agrární politiku a zelenou energetiku ručí v alianci Agrární demokratická strana, která navazuje na dlouholetou a úspěšnou prvorepublikovou tradici tehdejší nejúspěšnější české politické strany. „Musíme jasně myslet na české drobné zemědělce, dlouhodobě tvrdíme, že správně hospodařící zemědělec je nejlepší ekolog. Proto musíme jasně všechny odvážné, kteří ještě stále podnikají v zemědělství, podporovat tak, aby nemuseli hledat zkratky a zvyšovat výnosnost na úkor kvality, či ochrany své půdy,” říká Pavel Šrámek, předseda agrárníků a sám úspěšný podnikatel v zemědělství. Ten v minulosti již v Poslanecké sněmovně seděl za hnutí ANO, ale jejich hodnoty se mu značně odcizili. „Agrárníci měli v této zemi před válkou ohromnou podporu, venkov byl to, co naši zemi dělalo silnou a prosperující. Věříme, že s prací a pílí tomu tak může být i dnes.“

Anketa

Bojíte se negativních dopadů očkování proti covidu-19 na vaše zdraví?

73%
23%
hlasovalo: 9295 lidí

Sport a zdravotnictví má ve své gesci další strana s výraznou působností v regionech Zdraví, Sport, Prosperita. „COVID-19 nám jasně ukázal, že sport a zdravotnictví jsou spolu silně provázané. V nouzi se ukazuje, že právě fyzická kondice a dobré zdravotnictví jsou páteří infrastruktury. Musíme se proto zasadit o to, aby tento systém nejen fungoval, ale ještě se zlepšil,” říká bývalý olympionik Zdeněk Kubec.

Díky účasti Demokratické strany zelených – ZA PRÁVA ZVÍŘAT v Alianci je APB nejhlasitějším nositelem myšlenek ochrany zvířat v celém politickém spektru. „Musíme se jasně vymezit vůči všem aktivitám, které zneužívají zvířata k pobavení, či potěšení obyvatel a postavit se proti všem dalším druhům týrání zvířat. Je potřeba odsoudit každou činnost, která způsobuje utrpení zvířat. Je nutné též zlepšit životní podmínky zvířat v chovu a zajistit dodržování jejich welfare. Chceme být hlasem zvířat, důsledně se zasadit o jejich ochranu a prosadit vysoké tresty za špatné zacházení s nimi,” akcentuje tuto prioritu jejich předseda Jiří Anderle.

Obranou, bezpečností a sociálními otázkami se zabývá v Alianci Strana konzervativní pravice - Řád národa, kterou zastupuje zplnomocněná místopředsedkyně strany Michaela Rojtová. „Musíme se více orientovat na národní i vnitrostátní bezpečnost, v historii jsme se několikrát mohli stát svědky toho, že obranné svazky fungují jen do určité doby, základ bezpečnosti pak stejně stojí hlavně na samotném státu a jeho obyvatelích. V této nevyzpytatelné době není dobře nechávat obranu naší země na někom jiném. Zároveň musíme podpořit i veškeré tradice, které vedou k národnímu uvědomění - včetně posílení statusu rodiny. V sociální oblasti musíme uvést do praxe princip zásluhovosti,” doplňuje program Rojtová.

V Praze dne 16. 6. 2021

reklama

autor: PV

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

8:09 Vondra (ODS): Podařilo se mi udržet spalováky ve hře

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu strany ke zmírnění normy Euro 7