Bartoš (ČPS): Politika není byznys

22.06.2013 19:10

Piráty velice znepokojuje snaha legitimizovat postup, při kterém si vláda nakupuje důvěru. Upevňování moci pomocí jejího zneužívání je přímým ohrožením zastupitelské demokracie. Věříme, že i ostatní občané odmítají přeměnu politiky na byznys.

Bartoš (ČPS): Politika není byznys
Foto: Hans Štembera
Popisek: Expředseda České pirátské strany Ivan Bartoš

Pirátská strana vyjadřuje plnou podporu občanskému tlaku na české zákonodárce, který se v posledních dnech kvůli nejčerstvějším korupčním a šmírovacím kauzám každou hodinu stupňuje.

„Republikové předsednictvo Pirátské strany projednalo otázky týkající se probíhající vládní krize. Současné politické strany nemají již legitimitu. Poslanci ODS Petr Nečas a Martin Kuba jsou hlavní aktéři probíhající kauzy úplatků s trafikami v dozorčích radách, ČSSD v Senátu chce dát trafiku inspektora Úřadu pro ochranu osobních údajů Miroslavu Vlčkovi, který odešel z funkce předsedy poslanecké sněmovny pro podezření z korupce, řídící osoba TOP 09 Miroslav Kalousek trafiky zprostředkoval, strana Lidem je nikým nevolená, komunistická strana má kontrolní výbory v poslanecké sněmovně a po celé republice, které skandály neprošetřují,“ říká Ivan Bartoš, předseda Pirátů.

V programu Pirátů, zejména v bodech Dělba moci, Politické strany, Transparence a Právní stát byly představeny vize a možné způsoby řešení, kterými lze předejít obdobným korupčním skandálům. Narozdíl od floskulí ostatních parlamentních i neparlamentních stran mají Piráti ve svém protikorupčním programu jasno.

Domníváme se, že předčasné volby jsou v současné situaci vhodným východiskem. A ani trochu se jich nebojíme, stejně jako ostatní lidé i Piráti jsou rozzlobení občané, kteří mají dost arogantního přístupu politických stran a jejich tajných sponzorů.

„Piráti se již zúčastnili protestů požadujících předčasné volby, nadále máme v záměru se účastnit i dalších protestních akcí a doufáme, že prezident Zeman dostojí slibům ohledně předčasných voleb, kterými v prezidentské volbě vábil hlasy voličů,“ doplňuje Lenka Matoušková, místopředsedkyně Pirátů.

Předseda Pirátů Ivan Bartoš v reakci na aktuální dění svolal demonstraci „Politika nesmí být byznys“ na neděli 23. června od 16:00. Místem konání demonstrace je pražské Palachovo náměstí.

Facebooková událost demonstrace je zde: https://www.facebook.com/events/170562379791001/

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ČPS

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

10:21 Senátor Vystrčil: Problém je hlavně to, že spotřebováváme víc, než je nutné

Klimatická změna, přijetí eura nebo svoboda volného pohybu – témata, o kterých ve Sněmovně u výročí …