Berg (Zelení): Zbabělé je spíše nerezignovat

29.07.2021 13:12 | Komentář

Komentář na facebookovém profilu ke kandidatuře Hany Lipovské ve volbách

Berg (Zelení): Zbabělé je spíše nerezignovat
Foto: zeleni.cz
Popisek: Michal Berg

"Rezignovat v Radě ČT by bylo zbabělé,“ říká Hana Lipovská. "Zbabělé je spíše nerezignovat," říká naopak náš Michal Berg.

"Každý si musí vybrat: buď je v radě veřejnoprávního média, nebo kandiduje ve volbách. Kombinovat to dohromady je odpudivý střet zájmů. Česko je na podobné cestě jako Maďarsko či Polsko, kde veřejnoprávní média kontrolují politici. A kdo vládne médiím, vládne i tomu, co se smí a nesmí říkat," dodal.

Víc než kdy jindy potřebujeme nezávislé zdroje informací. Zvlášť ve chvíli, kdy prezident ČR podkopává důvěru v novináře. I když ten už účinně podkopává i důvěru v sebe samého.

Podtrženo, sečteno, prostě potřebujeme média, kterým můžeme věřit. Co pro to můžeme udělat? V Zelených navrhujeme, aby rady veřejnoprávních médií volili na třetiny Sněmovna, Senát a zástupci profesních a neziskových organizací. A financování? Transparentní a přehledné. Více ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…