Hejtman Vondrák: Kraj přispěje na stáže studentů ve firmách

27.03.2018 18:31

Moravskoslezský kraj vyhlásil dotační program na podporu stáží žáků a studentů ve firmách. Cílem je zlepšit spolupráci mezi podniky v regionu a vzdělávacími institucemi, a tím i zlepšit uplatnitelnost mladých lidí na trhu práce.

Hejtman Vondrák: Kraj přispěje na stáže studentů ve firmách
Foto: Petr Kupka
Popisek: Hejtman Ivo Vondrák.

„Zvyšování kvality vzdělávání a jeho větší propojování s praxí je naší prioritou. Jsem rád, že začala aktivně působit pracovní skupina k duálnímu vzdělávání a vznikají první projekty v této oblasti. Duální vzdělávání žákům přináší možnost vyzkoušet si své teoretické poznatky v provozu. Také jim dává šanci si ještě v průběhu studia najít pracovní místo. A podniky, které v našem regionu dlouhodobě bojují s nedostatkem kvalitních, zejména technicky vzdělaných zaměstnanců, tak mohou vyřešit tento problém,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Žádat o dotaci mohou všechny podniky v regionu, které mají zájem poskytnout zázemí pro odborné stáže žákům středních odborných škol či studentům vysokých škol. Stážisté si ověří své odborné znalosti v reálném firemním prostředí pod dozorem zkušeného mentora, zaměstnavatelé mají šanci vytipovat a zaučit šikovné mladé lidi na potřebnou pracovní pozici a v ideálním případě získat budoucího zaměstnance. Těžit tak mohou obě strany.

V rámci úspěšně schváleného projektu mohou podniky z dotace hradit mzdy stážistům, mentorům, případně další drobné náklady, související s projektem.

„Stáž je možné absolvovat také prostřednictvím projektu Absolvent2, v jehož rámci mohou firmy využít výzkumných i personálních kapacit ostravského vývojového centra IdeaHub. Z dotace pak mohou zaplatit odměnu odborníkům, kteří nahradí firemního mentora,“ upozornil náměstek hejtmana pro regionální rozvoj Jan Krkoška s tím, že více informací o tomto projektu je k dispozici ZDE.

Projekty v rámci dotačního Programu na podporu stáží žáků a studentů ve firmách mohou být předkládány od 31. března do 30. dubna 2018.

Bližší informace o vyhlášeném dotačním programu ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.