Čermák (Piráti): Demokracie se z našeho města vytrácí

27.03.2021 8:35

Rada města Karlovy Vary na svém úterním zasedání nepovolila Pirátům pronájem reklamní plochy pro kampaň na podporu KSO a KAM KV. Žádné relevantní zdůvodnění neuvedla.

Čermák (Piráti): Demokracie se z našeho města vytrácí
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Z důvodu obav o budoucnost městských příspěvkových organizací KSO a KAM KV, kterým vedení města Karlovy Vary odvolalo k 28. 2. 2021 ředitele, chtěli karlovarští Piráti spustit kampaň s názvem "KAM zmizelo KSO". Piráti dlouhodobě upozorňovali na nesrovnalosti okolo nových výběrových řízení na pozice ředitelů a také vyhýbavou argumentaci vedení města v čele s primátorkou Ferklovou, když nebyli schopni uvést žádné odůvodnění odvolání ředitelů a to i přes dotazy nejen politické opozice, ale zejména veřejnosti.

"Kampaň má upozornit občany Karlových Varů na to, co se za jejich zády děje s příspěvkovými organizacemi města, a KAM až to může zajít. Ani jeden z ředitelů není zaměstnancem ani paní Ferklové, ani náměstků. Rada města by tak měla vyslyšet proseb občanů, odborníků i významných osobností a alespoň osvětlit, co je k takovému zásadnímu rozhodnutí osobně vedlo.

Ředitelé příspěvkových organizací nemohou být vydáni na milost či nemilost pár jedincům, kteří takto rozhodují o budoucím směřování města. Z toho se bohužel pod vedením paní primátorky Ferklové stavá nebezpečný precedent," vysvětlila zastupitelka Barbora Hradečná.

V rámci kampaně si Jindřich Čermák za Piráty objednal prostor pro lampostery v místech poblíž budovy magistrátu a KAM KV, kde měly dva týdny viset slogany "KAM zmizelo KSO".

Bohužel rada na svém úterním jednání reklamu neschválila a to bez jakéhokoliv podstatného důvodu.

"Rada města si musí moc dobře uvědomovat, že má máslo na hlavě. Neumím si představit z jakého jiného důvodu by blokovala legitimní objednávku reklamy, která byla naprosto v pořádku zpracována, nebyla konfliktní ani urážlivá," komentoval situaci Jindřich Čermák, "Za tu dobu, co jsme v Karlových Varech v opozici, jsme toho zažili už hodně, ale vedení města najde vždy nový směr a nový vítr, kam opozici odfkouknout. Demokracie se z našeho města vytrácí," doplnil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…