Chalupa (ANO): Do kategorie majetková křivda spadají pouze restituce, a nebo i exekuce?

14.01.2019 20:01

Exekuce, zlodějny za bílého dne posvěcené předchozími zákonodárci. Problém nejen právní, ale navýsost etický, morální a společensky naprosto devastujicí

Chalupa (ANO): Do kategorie majetková křivda spadají pouze restituce, a nebo i exekuce?
Foto: anobudelip.cz
Popisek: Bohuslav Chalupa, poslanec ANO

Už jsem se nedávno k této problematice vyjadřoval, tož krátce:

MF ČR: „Z analýz a diskusí vyplynulo, že hlavní příčina problémů zadlužených lidí, přičemž zhruba 890 tisíc osob je v exekuci, nespočívá ve výši úroků, ale v tom, že v minulosti byla oblast úvěrů velmi málo regulována. Zákony umožňovaly, aby se dlužná částka navyšovala o vysoké smluvní sankce a nepřiměřené odměny advokátů, exekutorů a podobně, což mělo za následek ohromný nárůst příslušenství nesplácených dluhů“.

I.

Pak se ptám zákonodárného sboru (poslanců) - Jakým způsobem bude řešit tyto doslova MAJETKOVÉ KŘIVDY, jinými slovy zlodějny za bílého dne posvěcené předchozími "zákonodárci". 

Problém je totiž nejen právní, ale je navýsost etický, morální a společensky naprosto nepřijatelný a je to obdobné, jako když stát správně přistoupil k restitucím, jako nápravě majetkových křivd z minulosti. 

V totmo případě pak máme ještě tu výhodu - že všechny zloděje v bílých límečcích lze pohnat před soud a donutit je k relevantnímu odškodnění obětí jejich loupeží - se ZPĚTNOU PLATNOSTÍ!
A pak také veřejně konkretizovat, kteří poslanci a které politické strany nesou za tento "stav" politickou odpovědnost.

II.

Jednou z hlavních příčin této společnost oprávněně jitřící situace je žádná nebo nizká finanční gramotnost populace a celkově špatně nastavená pseudo sociální péče vedoucí občany k individuální nezodpovědnosti. 

Jinými slovy - pokud nebudou eventuální nové zákonné normy (viz) doprovázeny, v tomto kontextu, zásadními změnami vzdělávacího systému - zejména na prvním a druhém stupni, v učebních oborech a na středních školách + vzdělávání seniorů + zásadní změny v pseudociální péče - PAK SE VLASTNĚ NEZMĚNÍ V ZÁSADĚ VŮBEC NIC - jenom kosmeticky.

Převzato z profilu.

Ing. Bohuslav Chalupa

  • BPP
  • velmi nespokojený občan
  • kontrolní výbor

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

7:07 Ministr Bek: Školství jde správným směrem, změny teď musíme odpracovat

Jako ministr školství si vážím toho, že v domácí odborné komunitě existuje poměrně silná shoda na ro…