Filip (KSČM): Podporujeme výzvu KLDR k usmíření a dialogu

18.01.2011 11:18

Vyjádření předsedy ÚV KSČM Vojtěcha Filipa a místopředsedy ÚV KSČM Jiřího Maštálky ke „Společné prohlášení vlády, politických stran a organizací KLDR“ z 5. ledna 2011.

Filip (KSČM): Podporujeme výzvu KLDR k usmíření a dialogu

Vážení soudruzi, velmi pozorně sledujeme nebezpečný vývoj na Korejském poloostrově, který se vinou řady provokací blížil až k samotnému pokraji války, se kterou má korejský lid tak bolestné a tíživé zkušenosti.

Dodnes je korejský národ rozdělen, mnohé rodiny roztrženy a touha lidí po sjednocení nenaplněna. Zprávy, které přicházely z Korejského poloostrova za poslední měsíce, nás naplňovaly rostoucími obavami, neboť základním předpokladem úspěšného budovatelského úsilí je mír.

Proto jsme s velkou úctou a potěšením přijali vaše Společné prohlášení vlády, politických stran a organizací KLDR z 5. ledna 2011, ve kterém vyzýváte k poctivému a konstruktivnímu dialogu mezi oběma korejskými státy. Vyjadřuje to Vaši trvalou a neochvějnou touhu po míru a porozumění.

Problémy se v civilizovaném světě neřeší válkami, ničením a zabíjením, ale trpělivým jednáním. Oceňujeme vaši nabídku jednat "s kýmkoliv, kdekoliv a kdykoliv, nechávajíce minulost za sebou, protože zítřek je důležitější než dnešek či včerejšek".

Hovoříte jazykem míru. Je to podaná ruka. Je to jediná rozumná cesta, jak vykročit k národnímu usmíření, znovusjednocení a k mírovému budování rozvinuté a spokojené země.

Jsme plně solidární s obsahem Vaší výzvy a při jejím naplňování máte naši upřímnou podporu. Věříme, že tato upřímná snaha najde patřičnou odezvu a porozumění i na jih od 38. rovnoběžky, u vlády, stran a organizací Jižní Koreje.

Vojtěch Filip, předseda ÚV KSČM, a Jiří Maštálka, místopřededa ÚV KSČM pro zahraniční politiku

Více:
Severní Korea má své mouchy, ale... Slyšte české komunisty

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

20:01 Dostálová (ANO): My chtěli diskusi. Ale vy jste neustále tvrdili, jak je migrační pakt super

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.