Hašek: Pořádání Grand Prix Jihomoravským krajem má podporu Mezinárodní federace motocyklistů

04.11.2014 16:58

Záměr Jihomoravského kraje vstoupit do transparentní organizace Grand Prix ČR má podporu Mezinárodní federace motocyklistů FIM i promotéra série GP Dorna Sports. Řekl to v úterý 4. listopadu 2014 na brífinku po jednání krajské rady hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek.

Hašek: Pořádání Grand Prix Jihomoravským krajem má podporu Mezinárodní federace motocyklistů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

„Jde totiž o model obvyklý v jiných evropských zemích, o čemž jsme v Kataru podrobně jednali s vedení FIM i šéfem Dorna Sports Carmelem Ezpeletou. Automotodrom Brno má smlouvu na pořádání Grand Prix do roku 2015, příští rok tedy musíme dohodnout a aplikovat přechodný model. Při mé návštěvě v Kataru požádal Jihomoravský kraj oficiálně společnost Dorna a FIM o smlouvu na pořádání motocyklové Grand Prix ČR od roku 2016. Byla to zároveň unikátní možnost jednat na jednom místě osobně se špičkami FIM. Představitelům FIM i společnosti Dorna je jasné, že bez veřejných peněz se Grand Prix České republiky jako špičkový světový sportovní podnik v ČR neudrží. Rozumí požadavkům kraje, vlády i města na transparentní organizaci a ekonomiku GP. Diskutovali jsme i konkrétní nový model organizace, jednání o něm budou pokračovat v následujících dnech jednak mými schůzkami s vedením  ministerstva školství, Automotodromu Brno a také jednáním vedení Dorna Sports.

Při jednání krajského zastupitelstva 13. listopadu zahájíme kroky ke zřízení právnické osoby, stoprocentně vlastněné krajem k tomuto účelu. Důvodem pro angažovanost kraje v otázce budoucnosti Grand Prix ČR je vedle sportovní tradice také přínos pro regionální ekonomiku – návštěvníci Velké ceny zde na jižní Moravě utratí přibližně miliardu korun, ze které plynou prostřednictvím daní prostředky do státního rozpočtu,“ uvedl hejtman Michal Hašek. Jak doplnil náměstek hejtmana Roman Celý, setkání v Kataru bylo unikátní možností jednat na jednom místě osobně se špičkami FIM, které dalo šanci k tomu, aby byla zachována budoucnost Grand Prix ČR pro další desítky let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jihomoravský kraj - profil

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…