Hnutí ANO v Praze 14 podalo návrh na neplatnost voleb

09.11.2014 21:45

Ve volebním okrsku 18 (ulice Dygrýnova a Vašátkova na Černém Mostě) jsme získali pouze 3,99% hlasů. V ostatních okrscích se přitom naše výsledky pohybovaly mezi 20-35%. Navíc zde propadlo 36% ze všech odevzdaných hlasů. Toto číslo je velmi podezřelé, neboť jinde se pohybovalo kolem 10%, což bývá způsobené tím, že volič nevyužil všech svých 31 hlasů.

Hnutí ANO v Praze 14 podalo návrh na neplatnost voleb
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hnutí ANO 2011

Pečlivě jsme zvažovali, jestli podávat stížnost k soudu na tento očividně špatně spočítaný okrsek. Do rozhodnutí soudu se tím totiž odložilo ustavující jednání zastupitelstva. Bez něj nelze uzavřít novou koalici, která obsadí posty v Radě MČ, a tím pádem ani začít řídit Prahu 14. Do té doby se o nás bude dále starat dosluhující vedení.

I přes tuto nepříjemnou skutečnost, jsme se rozhodli obrátit na městský soud. Přípravou podkladů a analýzou výsledků jsme navíc objevili podezřelé výsledky v dalších sedmi okrscích. Pokud se naše domněnky potvrdí, může dojít ke změně počtu mandátů i k personálním obměnám v rámci jednotlivých kandidátek.

Je pro nás nepřípustné, otočit se k hlasům voličů zády. I když jsme vítězná strana, důvěry voličů si vážíme natolik, že nemůžeme dopustit, aby jejich přání nebyla vyslyšena. Jednalo by se vlastně o popření demokratických principů. Soudu již běží 20 dní na přezkoumání naší stížnosti. Pokud nebude zamítnuta pravděpodobně dojde k přepočítání problémových okrsků. Varianta, že by se volby musely opakovat je téměř nemožná.

Do rozhodnutí soudu jsou zároveň přerušena koaliční vyjednávání, neboť v tuto chvíli není zcela jisté s jakými kartami jednotlivé strany a hnutí mohou hrát. Stihli jsme se postupně sejít se všemi u kulatého stolu a probrat programové průniky. V tuto chvíli tedy není ještě nic rozhodnuto. O dalším průběhu vás budeme informovat, jakmile budeme vědět víc. Zůstaňte s námi!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

9:15 Ostrá (SOCDEM): Fialova vláda otevřeně šlape po právech zaměstnanců

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vládnímu návrhu výpovědi bez udání důvodu