Jurečka (KDU-ČSL): Premiér Babiš lže, kalamitní situaci v lesích jsem řešil

04.02.2019 12:40

Komentář na facebookovém profilu k situaci kolem kůrovcové kalamity

Jurečka (KDU-ČSL): Premiér Babiš lže, kalamitní situaci v lesích jsem řešil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

Premiér A. Babiš lže, kalamitní situaci v lesích jsem řešil, o žádném vykašlání nemůže být řeč. Na vládu jsem společně s R. Brabcem předkládal materiál, který jasně popisoval vážnost situace i to co vše děláme, tehdy nikdo z ANO neřekl, že by uměli něco dělat lépe. Opakovaně jsem žádal navýšení počtů lidí z Ukrajiny, ať má kdo v lesích pracovat, z 15 000 lidí mi to vláda ořezala na 1500. Kdyby měl člověk v roce 2015 křišťálovou kouli a měl možnost vidět do budoucnosti a mohl vědět, že tady budou další dva historicky rekordní suché roky, tak bych některé věci udělal jinak, ale to nevěděl nikdo.

Lesy pana ministra financí Babiše zajímaly, jen když šlo o co nejvyšší odvody do státního rozpočtu. V roce 2015 mi dokonce radil, ať si Lesy ČR půjčují na svoji investiční činnost a ať veškeré rezervy odvedu do státního rozpočtu, že je potřebuje, než zvýší příjmy lepším výběrem daní, na tyto návrhy jsem nepřistoupil.

Před rokem v dubnu pan premiér sliboval jak kalamitní situaci rychle dokáže řešit, pokud člověk zná situaci, tak ví, že žádné řešení na lusknutí prstu není. Že dnes usychají mladé porosty, že prostě počasí se poroučí těžko a na složení našich lesů se podílely generace předků před námi, že tady dochází k extrémním výkyvům počasí atd.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

spalovací motory

Kéž by se vám podařilo zrušit zákaz spalovacích motorů, ale upřímně, věříte tomu, že se vám to podaří? Jak toho chcete docílit? Zatím to nevypadá, že by EU chtěla zákaz zrušit. Nejsou to z vaší strany jen plané sliby před volbami?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Odmítám šmírování lidí ze strany státu

7:17 Rajchl (PRO): Odmítám šmírování lidí ze strany státu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu ODS hlásit úřadům každý převod částky, přesa…