Kašová (KSČM): Veřejná ochránkyně práv zdravotních pojišťoven

24.08.2014 18:42

Veřejná ochránkyně práv Anna Šabatová zjevně zcela nechápe účel úřadu, do kterého byla Poslaneckou sněmovnou zvolena. Pro připomenutí, před půl rokem se na ní shodli poslanci lidovců, ANO, TOP 09 a část ČSSD. Že to nebyla nejšťastnější volba, se již ukazuje.

Kašová (KSČM): Veřejná ochránkyně práv zdravotních pojišťoven
Foto: KSČM
Popisek: MUDr. Eva Kašová (KSČM)

Veřejný ochránce práv, neboli zkráceně ombudsman, by zde měl být proto, aby chránil naše občany před zvůlí úřadů a institucí. Aby chránil naše práva a pomáhal v jednotlivých případech občanům s konkrétním postupem v rámci správních řízení. Ochrana nedotknutelnosti soukromí by také určitě neměla být lhostejná.

Nyní však Anna Šabatová navrhuje, aby měly zdravotní pojišťovny právo na přístup k osobním údajům o partnerech a rodinných příslušnících svých klientů, například kde bydlí Vaši rodiče či osoby blízké. Mohly by nás rovnou připouštět k léčbě podle chorobopisu předků. Účelnost tohoto opatření není zřejmá a není příliš jasné, proč chce ombudsmanka tyto údaje pojišťovnám poskytovat. Není prostě vůbec srozumitelné, proč ze své pozice řeší právě posílení pravomocí zdravotních pojišťoven, co se týče vstupu do našeho soukromí.

Je faktem, že nedávno ji zase dělalo starost, stejně jako jejímu spojenci Jiřímu Dienstbierovi, aby zde mohli volit cizinci. Má čas věnovat se normální činnosti svého úřadu, na který, jak známo, dopadají ve velkém žádosti občanů o pomoc při ochraně svých práv? Bylo by žádoucí, aby ti poslanci, kteří paní Šabatovou horlivě podporovali, nyní našli čas ombudsmance vysvětlit, jaký je opravdový účel její práce.

MUDr. Eva Kašová, kandidátka KSČM do Senátu Parlamentu ČR pro volební obvod č. 6 – Louny

MUDr. Eva Kašová

  • BPP
  • Poctivě v medicíně, odpovědně v Senátu.
  • zastupitelka města

reklama

autor: KSČM

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.