Konečná (KSČM): Co se to děje na Slovensku? A proč o tom naše média mlčí?

20.02.2022 6:32 | Komentář

Celá řada z Vás se na mě obrací v souvislosti s děním na Slovensku. Pojďme se tedy podívat, co se na Slovensku vlastně stalo!

Konečná (KSČM): Co se to děje na Slovensku? A proč o tom naše média mlčí?
Foto: archiv K. Konečná
Popisek: Europoslankyně Kateřina Konečná

Prezidentka Čaputová, která je miláčkem médií u nás i na Západě, spolu s vládou připravila bilaterální smlouvu o obranné dohodě mezi Slovenskem a USA. Ale ne tak ledajakou. Tři tisíce amerických vojáků budou stát mimo zákony suverénního státu. Takže pokud třeba americký voják někoho napadne, spravedlnosti se nedovoláte. Pokud dojde k horšímu zločinu – například k znásilnění, což už se mimochodem v zemích, kde má USA své základny, stalo, musí Slováci potupně žádat americkou stranu, zda mohou takového vojáka soudit. Děsivé.

V rámci této potupné dohody mohou Američané na území Slovenska dokonce umístit jaderné zbraně, opanují vzdušný prostor a nemusí se ani dovolovat, ba dokonce mohou narušit i vlastnická práva slovenských občanů. Toho se dopouští vláda, která jedná proti většině vlastního národa. Podle veřejnoprávní televize RTVS je pro umístění amerických vojáků, tedy pro schválení obranné dohody mezi Slovenskem a USA, pouhých 32 procent občanů!

Dokonce o tak zásadním dokumentu, který vyhnal tisíce lidí do ulic, raději zrušily vládní strany rozpravu v slovenské Národní radě. Zakázaly vystoupit poslancům, lidmi voleným. Tohle není demokracie, to je chování vazala.

Anketa

Vyčítáte Okamurově SPD, že obstrukcemi blokuje pandemický zákon?

hlasovalo: 34129 lidí

Otázkou je, proč o tak zásadních událostech, které se dějí na Slovensku, mlčí naše média. Jindy s takovou vervou dělají rozhovory a zveřejňují vystoupení prezidentky Čaputové, snad kvůli tomu, aby českým občanům ukázali, jak mají volit příštího prezidenta, tak teď mlčí. Jak o potupné dohodě, tak třeba o lžích paní Čaputové, ještě než se stala prezidentkou. Podívejte se, co říkala ještě nedávno, ZDE.

Ačkoliv to bude už třicet let, co bylo rozbito Československo, stále se celá řada občanů – a já mezi nimi – považuje za hrdé Čechoslováky. Ostatně i v zahraničí má značka made in czechoslovakia výbornou pověst. Proto dění na Slovensku považuji za něco, co se vlastně neděje v zahraničí, ale doma, u našich bratrů. I když my zanedlouho můžeme stát před obdobným problémem, jak jsem nastínila v dalším dílu bez obalu…

Slováci, jsme s Vámi, nedejte se! Máte naši maximální podporu ve sběru podpisů pod referendum o takovém – přemýšlím jaké slovo použít, abych nebyla sprostá…podrazu, to je to slovo, co se na Vás vláda Slovenska s prezidentkou Čaputovou dopustila. A mám tady pro ně jeden vzkaz od poslance Luboše Blahy, který by si měli vzít k srdci i váleční štváči v české vládě! - ZDE (střih videa 0:06 - 0:35 a 1:28 – 1:42 a 2:18-2:29)

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

10:04 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

V sobotu 13. dubna 2024 proběhla v Praze již XI. celostátní konference hnutí SPD, na které si její d…