Laudát: Ani Klaus nepovažuje vystoupení Česka z EU za realistický projekt

01.05.2019 20:33

Komentář na facebookovém profilu k výrokům Václava Klause ml.

Laudát: Ani Klaus nepovažuje vystoupení Česka z EU za realistický projekt
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Jestli se naštvu, vrátím se do politiky: tuhle výhružku adresoval Klaus starší předsedovi ODS Fialovi, který okomentoval jeho televizní vystoupení. Kdo se podívá na příslušný díl Interview ČT 24, vidí, jak Klaus kličkoval při dotazech na Krym, hodil by přes palubu Ukrajinu (jak by nám bylo, kdyby nás USA v době studené války hodily přes palubu a jejich rádia nám nedávala alespoň nějakou naději na svobodu?), aby záhy přiznal proruskou barvu. A směrem k EU opakoval povrchní bláboly, které denně slyšíme od oponentů EU. Podílí se na vytváření mýtů, které neodpovídají realitě. Brusel je často zbytečně byrokratický, ale dopady téhle byrokracie jsou zlomkem toho, co se peče v domácí kuchyni. Konkrétně se však zmohl na otřepané zakřivení banánů, které si kdysi někdo vyloboval, aby pomohl kubánskému exportu. Sám Klaus potvrdil, že o skutečném fungování EU toho ví stále méně. Jestli ho zaměstnává formální schvalování mořského práva, rybolovu, to fakt tady lidem žíly netrhá. Tvrdil, že vetoval takový zákon - zajímalo by mě, kdy? Jsme součástí celku, kde většina zemí má moře, některé dokonce oceán. stejně tak by se třeba Španělé měli cítit obtěžováni legislativními potřebami ČR, které jim nic neříkají. Klaus se tak ,zapojuje do poměrně širokého proudu politiků, kteří vědomě či nevědomě, odvádějí pozornost od skutečných problémů naší země a vinu za domácí marasmus svalují na Brusel. 

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Za chaos ve Velké Británii taky podle Klause může velkým dílem zlá Unie. Asi to vzájemné poštěkávání a naprostá nedohoda na čemkoli v britské Dolní komoře je řízena z Bruselu. A jestli Britové čekali, že si ponechají výhody členství a zbaví se toho, co se jim nehodí? Otázka je prostá - PROČ? Když se někdo ocitne mimo jakékoli společenství, může se dohodnout na spolupráci, ale je to dohoda minimálně dvou stran. A je právem každé strany se nedohodnout. A jak se má Unie dohodnout se zemí, kde její politici na všechny varianty odchodu hlasovali NO? A koneckonců britští politici měli a mají volné ruce sbalit se a z Unie odejít bez dohody. Tak ať tu referendovou vůli nadpoloviční většiny svých občanů dotáhnou do konce. To se najednou bojí dopadů toho, co jim kvůli partajním zájmům spískal David Cameron. 

Nejsilnějším sdělením v dotyčném rozhovoru však bylo, že ani Klaus nepovažuje vystoupení Česka z EU za realistický projekt. Tím nechtěně poslal do politických kolen svého synka, který se těmito představami mediálně opájí. Stačí připomenout jeho výrok o vystoupení ČR z EU i za cenu poklesu životní úrovně o jednu třetinu. 

Evropská unie rozhodně potřebuje reformu, potřebuje přeskupit priority. O tom žádná. O tom však v dotyčném interview nic řečeno nebylo stejně jako nic o potřebě pravicové politiky v naší zemi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

11:17 Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

Vyjádření na CNN Prima News k jednání o důchodech, publikované na svém veřejném facebookovém profilu