Mach (Svobodní): Budu obhajovat funkci předsedy Svobodných

11.11.2017 10:53

Komentář na facebookovém profilu k rozhodnutí kandidovat na předsedu Svobodných

Mach (Svobodní): Budu obhajovat funkci předsedy Svobodných
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ekonom Petr Mach

Nemohl jsem zůstat lhostejný ke stovkám emailů a vzkazů, které jsem v posledních týdnech dostával s apelem, abych pokračoval jako předseda Svobodných.

Ačkoliv jsem po prohraných volbách do sněmovny avizoval, že nejspíš nebudu už kandidovat na předsedu strany, vyslyšel jsem tyto hlasy a využil jsem poslední den lhůty, abych se přihlásil a nechal rozhodnout členy, jestli můžu být straně jako předseda dále prospěšný.

Chci se roli předsedy věnovat naplno, budu aktivně řídit stranu. Budu denně k dispozici médiím, nebudu ani v Bruselu ani jinde daleko, budu v Praze. Budu pravidelně publikovat své názory. Budu je říkat pevně, jasně a srozumitelně. Chci, aby byla veřejnost ujištěna, že nekončíme, že jdeme dál.

Chci Svobodné nadále jako stranu liberálně-konzervativní. Úcta ke svobodě mě vede k odmítání vysokých daní, privilegií, dotací a nadměrných regulací. Uznávám univerzální právo člověka na svůj život, a proto odmítám kolektivistická práva menšin prosazovaná na úkor druhých. Jsem tolerantní k odlišnostem v životním stylu - každý má právo hledat si svoji cestu ke štěstí, ale ctím tradice a hodnoty, které utvářely náš národ a naši civilizaci. Nevidím ve Svobodných místo pro zvrhlé názorové směry jako je pozitivní diskriminace nebo rasismus. Chci, aby Svobodní zůstali liberálně-konzervativní stranou a nesešli na scestí. Moje rodina je pro mě na prvním místě, a proto bojuju za svobodnou a bezpečnou Českou republiku.

Nechci, abychom dál měli 1,5 procenta a zůstávali pod čarou. Budu podporovat koaliční spolupráci Svobodných s politicky blízkými partnery, aniž bychom se vzdali svých hodnot a cílů. Chci, aby se naši členové dostali do zastupitelstev a do parlamentu a mohli tam hájit náš program a naše vize.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

10:04 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

V sobotu 13. dubna 2024 proběhla v Praze již XI. celostátní konference hnutí SPD, na které si její d…