Maříková (SPD): Začíná zvýhodňování očkovaných

19.03.2021 14:33

Dočkáme se toho, že neočkované osoby budou muset předkládat před vstupem do obchodu negativní test? Konspirace se stává realitou.

Maříková (SPD): Začíná zvýhodňování očkovaných
Foto: Archiv Karly Maříkové
Popisek: Karla Maříková, poslankyně SPD a kandidátka na hejtmanku Karlovarského kraje

Nařízení Ministerstva zdravotnictví ukládá zaměstnavatelům povinnost testovat své zaměstnance na přítomnost viru SARS-CoV-2 a umožnit jim osobní přítomnost na pracovišti jen s negativním výsledkem testu. Výjimku z tohoto nařízení mají dle usnesení vlády ze dne 5.března osoby, které mají vystavený certifikát Ministerstva zdravotnictví ČR o provedeném očkování proti onemocnění COVID-19. Paradoxem však je, že sám ministra zdravotnictví Jan Blatný prohlásil 8.ledna, že očkovaný člověk může být infekční. Podle odborníků neexistují pro dané, že očkovaný člověk nemůže přenášet nákazu dostatek tvrdých dat. To, že očkování nemusí chránit proti vylučování viru beze zbytku konstatoval také Roman Prymula. Vládní představitelé tak pokračují v chaotických vyjádřeních jak se jim zrovna hodí.

Anketa

Uškodí ODS odchod Pavla Novotného?

5%
18%
hlasovalo: 9931 lidí

Samotné testování, které Ministerstva zdravotnictví ukládá zaměstnavatelům budí velké pochyby, jestli není na prvním místě kšeft místo bezpečnosti občanů. K antigennímu testování se skepticky vyjádřila pro Reflex také viroložka Zelená, která považuje plošné testování zdravých lidí za zbytečné vyhazování peněz a neodůvodněné zatěžování zaměstnavatelů i zaměstnanců, které nebude mít na průběh epidemie žádný vliv.To, že je testování antigenními testy sázka na špatnou kartu si myslí také Martin Dienstbier, spoluzakladatel a finanční ředitel Diana Biotechnologies jak uvedl v rozhovoru pro Seznamzpravy. Podle něho jsou antigenní testy nepřesné a mají nízkou citlivost.

Samotné pochybnosti budí i postup Ministerstva zdravotnictví, které by mělo občany brát jako rovnocenné partnery a vést je k vlastní zodpovědnosti. Místo toho přichází nejen ze strany Ministerstva zdravotnictví, ale také Ministerstva vnitra restrikce a šikana. Samotné nařízení Ministerstva zdravotnictví o testování zaměstnanců ve firmách je podle mnohých právníku v rozporu se zákoníkem práce, zákonem o zdravotních službách a Úmluvou o lidských právech a biomedicíně. Jak chceme, aby lidé dodržovali vládní nařízení, když sama vláda nedodržuje zmíněné zákony.

Když jsme prosazovala zakotvení dobrovolnosti očkování proti onemocnění COVID-19 do zákona právě z důvodu, aby nedocházelo k rozdělování občanů dvou kategorií na očkované a neočkované, tak to budilo v Poslanecké sněmovně rozruch a vláda vč. premiéra se dušovali, že oni v žádném případě nechtějí nikoho zvýhodňovat. To, že národu lhali vysvětluje samotné usnesení z 5.března, ale také vyjádření premiéra Andreje Babiše na sociálních sítí po návštěvě v Izraeli, kde mají už tzv. zelený pas pro naočkované, se kterým mají očkované osoby přístup do míst postupného otvírání jejich ekonomiky. Premiér byl tak nadšen, že veřejně napsal, že by bylo vhodné spolupracovat s Izraelci. Dočkáme se toho, že neočkované osoby budou muset předkládat před vstupem do obchodu negativní test? Konspirace se stává realitou.

(převzato z Profilu)

Článek byl převzat z Profilu Karla Maříková

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …