Okamura (SPD): Evropská unie zničí naši ekonomiku

21.06.2021 17:33

Komentář na facebookovém profilu k takzvanému resetu Evropské unie

Okamura (SPD): Evropská unie zničí naši ekonomiku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Hovoří se o takzvaném Resetu. Mnozí vítají, že bude „bezuhlíková“ energie a ekonomika. To je Zelený úděl Evropské unie, který nás bude stát biliony korun a celou EU biliony eur. To je cesta do pekel a může nás to zničit. Babišova vláda to bohužel podporuje. EU nepomáhá, ale škodí. Musíme co nejdřív odejít z EU, aby nás toto nepotopilo. Bude to likvidovat energetiku i průmyslu. Položí to automobilový průmysl. S elektroautem daleko nedojedete, bude velmi drahé a nebude dostatek dobíjecích míst. Už nyní obnovitelné zdroje energie způsobují black-outy. Ve Švédsku vyzývali občany, aby kvůli tomu méně luxovali. To je cesta do pravěku. Velký zelený skok Mao Ce-Tunga. Zelení, Evropská unie, Piráti a jiní sluníčkáři si asi přejí, abychom chodili pěšky.

Kvůli odporu k Rusku a Číně teď Demoblok blokoval dostavbu Dukovan. Když je nedostavíme, budeme mít problém s energetikou. Jsem pro to, aby v tendru bylo co nejvíce zemí, aby byla co největší konkurence, co nejnižší cena a co největší zapojení českých firem. Když se vyřadí Rusko a Čína, konkurence bude menší a cena větší.

Musíme zachovat naši soběstačnost, kde to jde. Lze očekávat, že bude ekonomická válka s Čínou. Takže outsorcing není správné řešení. Víme, jak to dopadlo v průmyslových centrech USA. Také vidíme, že v době krize, jako je ta pandemická, se „služeb“, na které se kladl důraz, nenajíme. V základních komoditách v průmyslu i zemědělství musíme být soběstační. Musíme chránit české firmy a český průmysl.

Naprosto odmítáme euro, je nutné zachovat českou korunu. Naši oponenti křičí, že to, co navrhujeme, je neproveditelné. Neříkají pravdu. Lze to, pokud ČR a česká politika přestane sloužit zájmu nadnárodních korporací. Naším cílem musí být ukončení současné podoby evropské integrace, vystoupení z EU a budování nových vztahů mezi evropskými národními státy.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině