Okamura (SPD): Katastrofálně neschopná vláda

19.02.2022 19:38 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k vládnímu přístupu k řešení inflace a energetické krize

Okamura (SPD): Katastrofálně neschopná vláda
Foto: Repro PSP
Popisek: Tomio Okamura

Vláda pětikoalice Petra Fialy stále ODMÍTÁ řešit zdražování energií, potravin a bydlení. Ani na mimořádné schůzi Sněmovny tento týden Fialova vláda opět ŽÁDNÉ řešení nepředstavila. Je to katastrofálně neschopná vláda. Naopak naše hnutí SPD představilo celou řadu konkrétních řešení pozitivních pro občany. Za SPD požadujeme, aby vláda pětikoalice Petra Fialy zlevnila lidem elektřinu, energie, pohonné hmoty, potraviny a hypotéky po vzoru Polska, Maďarska a Slovenska.

Polská vláda od 1. února na půl roku zavedla nulovou sazbu DPH pro základní potraviny. Nulovou daňovou sazbu mají navíc od února do července i umělá hnojiva, jejichž cena má také přímý vliv na ceny potravin.

V Maďarsku byly dočasně zmrazeny úrokové sazby u hypoték a byly stanoveny stropy cen pohonných hmot a ceny některých základních potravin.

Anketa

Vyčítáte Okamurově SPD, že obstrukcemi blokuje pandemický zákon?

hlasovalo: 34129 lidí

Na Slovensku tamní vláda zastropovala na tři roky ceny energií a ušetřila tím slovenským domácnostem v peněženkách 30 miliard korun.

Toto jsou podle SPD cesty, jak pomáhat občanům, aby nemuseli nakupovat potraviny a pohonné hmoty v Polsku. Doufám, že na základě vytrvalého opozičního tlaku SPD, vláda Petra Fialy konečně s nějakými řešeními přijde.

Slušní a pracující občané musí kvůli Fialově vládě platit čím dále více, ale nepřizpůsobiví i nadále dostávají neadresné sociální dávky téměř na všechno. Vláda také letos nesmyslně navyšuje platbu Evropské unii o dvě miliardy korun… Hnutí SPD tento způsob vlády odmítá.

Neschopnost vlády pětikoalice Petra Fialy jakkoli pomoci lidem vyřešit zdražování už je do očí bijící dokonce i ve srovnání se zeměmi v našem regionu. Je to na okamžitou demisi. Protože lidé nemají čas čekat na nějakou neschopnou vládu, která dokonce nemá ani podporu u svých vlastních senátorů v Senátu, jak jsme viděli při hlasování o pandemickém zákoně.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…