Okamura (SPD): Problémy se nevyřeší tím, že budeme lidem zavírat ústa

01.08.2021 22:04

Komentář na facebookovém profilu k postoji Stanislava Křečka k romské problematice bydlení.

Okamura (SPD): Problémy se nevyřeší tím, že budeme lidem zavírat ústa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Podle mě má ombudsman Stanislav Křeček v této věci pravdu. Předně chci říci, že pan Křeček má na svůj názor právo, stejně tak bychom si neměli zakazovat ani kritiku jakýchkoli národů či etnik.

Hnutí SPD si váží všech pracovitých a slušných Romů a má je i mezi svými členy, ale faktem je, že mezi Romy je velké množství nepřizpůsobivých a že i ve starších statistikách, kdy se to ještě mohlo uvádět, měli Romové v poměru k počtu obyvatel mnohem větší kriminalitu a nezaměstnanost. To je prostě fakt. Problémy se nevyřeší tím, že budeme lidem zavírat ústa.

Česká republika nikoho nediskriminuje a platí zde rovnost před zákonem! Češi nejsou rasisti a dokazují to dnes a denně například v případě Vietnamců. Čechům nejde o barvu pleti či sexuální orientaci, ale o to, jak se lidé chovají. Že příslušníci některých etnik můžou mít větší problém s integrací a může mezi nimi být více nepřizpůsobivých, není problém Čechů, ale těchto lidí.

I v hnutí SPD jsou slušní Romové a všichni slušní občané jsou u nás vítáni. Rasismus odmítáme – včetně pozitivní diskriminace, která je také rasismem. Hnutí SPD teď prosazuje zákon, který má ukončit zneužívání sociálních dávek nepřizpůsobivými.

My v hnutí SPD říkáme, že podporovat musíme pracující rodiny, a nikoliv rodiny, kde se odpor k práci, vzdělání a dobrým mravům dědí jako součást životní strategie. Není to žádná pohrůžka, ale říkám všem, tzv. nepřizpůsobivým občanům, ve skutečnosti mimořádně přizpůsobivým, že politický úspěch našeho hnutí znamená pro Vás konec zlatých časů. Nabídneme Vám nekompromisně jinou životní strategii. Tou je respektování práva, a práce za spravedlivou mzdu.

Pokud v tom někdo vidí z naší strany projevy nenávisti, xenofobie nebo rasismu, měl by jít zaklepat na dveře nejbližšího blázince. Pokud někdo říká, že lidé mají právo nepracovat, když nechtějí, mohu s tím souhlasit, ale dodám, že v tom případě nemají nárok na komfort hrazený z daní těch, kteří poctivě pracují a podnikají.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

6:23 Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

Rekonstrukce bazénu, která byla podle zjištění policie od počátku manipulována přes Petra Židka a sp…