Podstawka (ANO): Jízdné zdarma pro Ukrajince skončí v regionální dopravě k 1. říjnu

23.09.2022 16:05

Od 9. března letošního roku nemuseli občané Ukrajiny, kteří k nám utekli před válkou, v regionální dopravě platit jízdné. Bezplatná přeprava Ukrajinců potrvá jen do konce září, od 1. října si budou muset jízdné platit. Rozhodla o tom Rada Moravskoslezského kraje.

Podstawka (ANO): Jízdné zdarma pro Ukrajince skončí v regionální dopravě k 1. říjnu
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

„Bezplatné jízdné bylo vůči občanům Ukrajiny vstřícným krokem, který jim měl usnadnit jejich složitou situaci. Po více než půl roce trvání toto opatření končí. V Moravskoslezském kraji úspěšně pokračuje integrace Ukrajinců, nejen dětí, ale i dospělých. Zapojují se do společenského života, nastupují do škol nebo do pracovního procesu. Systém pomoci uprchlíkům se ustálil, umíme občanům Ukrajiny zařídit ubytování, nabízíme jim jazykové kurzy a pomoc při zajištění zdravotního pojištění či při výplatě dávek. Ukrajinci u nás mohou pracovat a mají-li zájem, začít u nás nový život. Je tedy na čase vrátit se do normálu, od začátku října budou opět všichni cestující jezdit za běžné jízdné dle tarifů,“ oznámil náměstek hejtmana Moravskoslezského kraje pro dopravu Radek Podstawka.

reklama

Ukrajinci

Informace pro ukrajinské občany na území ČR v návaznosti na ruskou agresi na Ukrajině na leznete na oficiálních stránkách MV ČR. MV ČR také pro tento účel zřídilo samostatný portál. Základní informace o ukrajinské diaspoře v České republice naleznete na těchto stránkách.

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

23:07 Majerová (Trikolora): Ukrajinští uprchlíci budou moci žádat o dlouhodobý pobyt v ČR. Ne!

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k dlouhodobému pobytu ukrajinských uprchlíků v ČR.