Poslanci ANO rekapitulovali zákony s Rekonstrukcí státu

17.09.2014 14:21

Poslanecký klub hnutí ANO pozval na své ranní zasedání zástupce Rekonstrukce státu Pavla France a Martina Fadrného.

Poslanci ANO rekapitulovali zákony s Rekonstrukcí státu
Foto: red
Popisek: Politické hnutí ANO

Předseda klubu Jaroslav Faltýnek nejdříve shrnul, v jaké fázi se nacházejí zákony, které valná většina poslanců ANO podepsala v rámci iniciativy Rekonstrukce již před volbami.

Předseda hnutí Andrej Babiš zopakoval, že především díky hnutí ANO byl po 12 letech planých řečí politiků schválen služební zákon a že poslanci hnutí byli jediní, kdo při nástupu do sněmovny přiznali svůj majetek. „Teď je pro nás největší priorita zákon o financování politických stran. Stačí se podívat na kampaň v ulicích a je jasné, že spousta stran nepřiznává, jak kampaně financuje. My jediní to děláme. Na tomhle zákoně se bude lámat chleba,“ konstatoval Babiš.
Poslanci hnutí pracují například na novém jednacím řádu, který má kromě efektivnějšího jednání zajistit, že budou schvalovány zákony bez přílepků. Na dalších normách Rekonstrukce pracuje ministerstvo spravedlnosti, ale i jednotliví zákonodárci.

Aktuální normou, která nejvíce hýbe médii, je zákon o registru smluv. Nyní jsou po mnoha jednáních na stole tři verze, ke kterým se chce Rekonstrukce ještě vyjádřit. „Nechceme, aby se ze zákona stalo auto, které nebude mít kola, bude nefunkční a bude stát někde zaparkované v garáži,“ řekl Pavel Franc, který považuje za nefunkční i kompromisní služební zákon.

Poslanci hnutí ANO se zavázali, že se budou nad normami se zástupci Rekonstrukce státu scházet častěji. S prosazováním zákonů mají ale v koalici ztíženou pozici. Proto chtějí zástupce Rekonstrukce dále zvát i na jednání pracovních skupin a výborů, které se zákony Rekonstrukce státu zabývají.

Hnutí ANO

reklama

autor: ANO

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.