Růžička (KDU-ČSL): Chodník na Palackého ulici projde opravou

16.03.2021 6:34

Vsetínská radnice provede zřejmě ještě v letošním roce opravu asi 200 metrů dlouhého úseku chodníku na Palackého ulici.

Růžička (KDU-ČSL): Chodník na Palackého ulici projde opravou
Foto: Archiv PL
Popisek: Místostarosta Vsetína Jiří Růžička

V roce 2017 radnice opravila chodník po levé straně Palackého ulice ve směru od okružní křižovatky u Snahy až k budově Maštalisek, a to včetně opěrné zdi. Po pravé straně ulice tehdy prošel opravou jen horní úsek chodníku od objektu bývalého Blocku po kostel Nanebevzetí Panny Marie. Letos by měla na řadu přijít zbývající, přibližně 200 metrů dlouhá část mezi okružní křižovatkou a budovou bývalého Blocku.

Anketa

Byl Emil Hácha kolaborant?

35%
65%
hlasovalo: 6707 lidí

„Stejně jako na již opravených chodnících podél Palackého ulice i zde nahradí současný asfaltový povrch chodníků žulová dlažba s vloženými betonovými prefabrikáty, které spolu vytvoří zajímavou mozaiku,“ přiblížil starosta Jiří Růžička s tím, že součástí přípravných prací této opravy byl vloni i geologický průzkum svahu mezi Palackého ulicí a Vsetínskou Bečvou. „Na zhruba padesátimetrovém úseku dosud neopraveného chodníku se totiž projevily rozsáhlé známky deformace. Z výsledků provedeného geologického průzkumu vyplývá, že jsou způsobeny jeho nestabilním podložím. V tomto nejpostiženějším úseku tedy budeme muset zhutnění chodníku věnovat zvláštní pozornost,“ uvedl starosta, podle nějž projektant aktuálně zpracovává dokumentaci pro provedení stavby, která by mohla proběhnout letos na podzim.

Ve druhé polovině března jí bude předcházet kácení dřevin. „Proběhne v pásu o šířce dva a půl metru od zábradlí a v linii celého dvousetmetrového úseku, kde se oprava chodníku plánuje. Kácení se dotkne převážně náletových dřevin,“ doplnil správce městské zeleně Petr Mikulík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…