Seitlová (KDU-ČSL): Zákon o obalech jsme zamítli

14.11.2020 21:15

Komentář na facebookovém profilu k projednávání zákona o odpadech v Senátu

Seitlová (KDU-ČSL): Zákon o obalech jsme zamítli
Foto: zeleni.cz
Popisek: Senátorka Jitka Seitlová (KDU-ČSL)

Balíček „odpadových“ zákonů sice transponuje evropské směrnice, ale jinak má řadu nesrovnalostí a zejména chybí všechny prováděcí předpisy. Bez nich by účinnost zákona znamenala v praxi absolutní chaos, protože všechny podzákonné předpisy ruší.

Senát se zejména postavil proti sněmovnímu pozměňovacímu návrhu, který zpětně odpouští provozovatelům skládek - neplatičům povinné poplatky. Vůči těm, kteří poctivě odváděli, by to bylo nefér, navíc se zřejmě jedná o protiústavní ustanovení.

Zákon o obalech jsme zamítli. Tvářil se, že buduje konkurenční prostředí pro firmy, které zpětně odebírají obalový odpad, ale ve skutečnosti jen potvrzoval současný monopol jedné firmy. Podmínky pro vstup jiných firem byly legislativně i věcně naprosto nesplnitelné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…