Senátor Balatka: Počet lidí v exekuci kvůli covidové krizi ještě vzroste

13.05.2021 5:35

Komentář na facebookovém profilu k exekucím.

Senátor Balatka: Počet lidí v exekuci kvůli covidové krizi ještě vzroste
Foto: miroslavbalatka.cz
Popisek: Miroslav Balatka

EXEKUCE BYLY HLAVNÍM TÉMATEM DNEŠNÍ SCHŮZKY S POSLANCEM MARKEM VÝBORNÝM

Zadluženost, lidé v exekucích a dluhových pastech je jedním z velkých celorepublikových problémů. Dotýká se našeho kraje výrazně více než ostatních, spolu s Ústeckým krajem máme v průměru o 10% lidí v exekucích více než ve zbytku republiky, exekuci má u nás v kraji přibližně každý pátý občan(!). V celé republice je pak cca 750 tisíc lidí v exekucích a dá se předpokládat, že jejich počet kvůli covidové krizi ještě vzroste.

Nyní k nám ze sněmovny putuje novela zákona, která se dotýká právě této oblasti, exekucí. I proto jsem se dnes sešel s poslancem Markem Výborným z KDU-ČSL, který je předsedou Podvýboru pro problematiku exekucí, insolvencí a oddlužení PS PČR a problematice se dlouhodobě věnuje. Bavili jsme se především o této novele a o tom, co by bylo dobré s ní v Senátu udělat a jak tomu mohu pomoci. Abych věděl, jak na případné senátní změny bude reagovat Sněmovna, co vše je v jejím současném složení, které je v této oblasti nakloněno spíše exekutorům než občanům a věřitelům, průchozí. Naše případné senátní pozměňovací návrhy musí totiž ke schválení zpátky do Sněmovny. Budeme se tomuto tématu opět věnovat příští týden také na našem senátním

Podvýboru pro regiony v transformaci.

Byla to velmi zajímavá a podnětná schůzka.

Konec hlášení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.