Senátor Dryml: Předseda Štěch si nemůže dovolit za nás rozhodovat

27.08.2014 9:55

Senátor MUDr. Vladimír Dryml je pobouřený z výroku předsedy Senátu ČR Milana Štěcha o tom, že Senát ČR zamítne novelu zákona o spotřební dani, která má zachovávat zelenou naftu pro zemědělce.

Senátor Dryml: Předseda Štěch si nemůže dovolit za nás rozhodovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Dryml

Toto opatření má být vloženo do jiné novely zákona o spotřební dani, která zvyšuje daň z cigaret. „Byl bych opravdu velmi rád, kdyby se pan Štěch přestal vyjadřovat jménem celého Senátu ČR. Nechápu, proč má 81 senátorů hlasovací právo, když pan předseda diktuje médiím předem výsledky hlasování“, komentuje senátor Vladimír Dryml.

„Absolutně nechápu smysl celé schůze a diskuze k jednotlivým bodům, když má pan Štěch zcela jasno, co má být schváleno a co zamítnuto. Funkce předsedy nikomu nedává právo rozhodovat za ostatní, a už vůbec není vhodné prezentovat své názory jako rozhodnutí celého Senátu ČR“, říká senátor Dryml.

„Například já bych chtěl zítra před hlasováním nejdříve slyšet, jak je možné vyřešit námitku náměstkyně ministra financí Simony Hornochové, že v případě vrácení novely k projednání zpět do Poslanecké sněmovny už se nedá technicky stihnout, aby zákon platil od 30. září, a vláda nemusela navrhnout ještě vyšší zvýšení daně, které by zdražilo krabičku cigaret až o sedm korun“, říká senátor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vladimír Dryml

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

18:09 Majerová (Trikolora): Slovenská vláda ruší veřejnoprávní média

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k návrhu zákona na zrušení veřejnoprávních médií na S…