Senátor Wagenknecht: Prohlásil, že podpora bude mezi 12 až 16 tisíci pro jedno odběrné místo

04.08.2022 8:35 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke státní pomoci se zdražováním energií.

Senátor Wagenknecht: Prohlásil, že podpora bude mezi 12 až 16 tisíci pro jedno odběrné místo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Lukáš Wagenknecht

Zákon zavádějící tzv. energetický úsporný tarif, který má domácnostem pomoci snížit účty za energie, jsme projednávali minulý týden na plénu Senátu. Pan ministr na plénu v odpovědi na mé dotazy prohlásil, že podpora bude mezi 12 až 16 tisíci pro jedno odběrné místo. Nyní se ale objevují informace, že podpora bude letos jen asi 2000 korun a pravděpodobně jen na náklady za elektřinu. Pokud jsou tyto informace pravdivé, tak nám pan ministr na plénu neříkal pravdu nebo nepodával kompletní informace.

Slova pana ministra před plénem Senátu: “Pokud se jedná o konkrétní částky těch tarifů, já tady mám a my máme na stránkách ministerstva průmyslu a obchodu vzorové příklady. Proběhla poměrně rozsáhlá komunikace přes média, kde byly uváděny konkrétní příklady jednotlivých tarifů, kde třeba můžu říct, tady jsem si vybral: Domácnost používá pouze elektrickou energii. Příklad. Celková sleva 13 490 Kč. Domácnost svítí elektřinou a topí plynem – celková sleva 12 662 Kč. Domácnost svítí a ohřívá vodu elektřinou, topí plynem – 16 300 Kč.”

Celý stenozáznam z projednávání zákona najdete ZDE.

Rád bych věřil, že informace z článku jsou pouze nepodložené spekulace a dotace v původně zamýšlené výši obdrží i domácnosti využívající plyn nebo dálkové vytápění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

17:04 Schillerová (ANO): Dnešním dnem se celá pětikoalice stala definitivním spolupachatelem

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.