Senátorka Jelínková: Do politiky jsem šla pomáhat

01.06.2021 22:02

Komentář na facebooku k vlastním politickým začátkům.

Senátorka Jelínková: Do politiky jsem šla pomáhat
Foto: Senát
Popisek: Šárka Jelínková (KDU-ČSL)

Do politiky jsem šla mimo jiné z toho důvodu, abych pomáhala těm, kdo pomoc potřebují. Abych dokázala využít sílu, kterou mi politická funkce dává, a pomohla těm slabším nebo znevýhodněnýmy.

Lidská duše je křehká. A je také jedinečná. Proto, co jednomu může připadat normální, druhému absolutně za hranou. Nad čím jeden mávne rukou, druhého traumatizuje do konce života. Právě proto je jedním z pilířů mé práce (nejen) v Senátu pomoc těm, kteří se stali obětí násilí, domácího násilí nebo sexuálního nátlaku. Už téměř rok pracujeme s Anna Hubáčková na přípravě legislativních návrhů, které zlepší právní ochranu těchto obětí. Svěřit se s něčím, na co byste v životě nejraději zapomněli, u soudu nebo u policie - to je strašně složité. Proto chceme, aby naše legislativa takové situace ulehčovala. Ne, aby oběti traumatizovala ještě více.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan stále obhajuje neobhajitelné

19:05 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan stále obhajuje neobhajitelné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Migračnímu paktu