Šlachta (Přísaha): Jak funguje naše vnitřní bezpečnost?

14.05.2022 9:15 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k nebezpečí průniku organizovaného zločinu na naše území

Šlachta (Přísaha): Jak funguje naše vnitřní bezpečnost?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Robert Šlachta

Bylo to 27. února. Přesně tři dny po začátku války na Ukrajině. Seděl jsem ve studiu České televize a naproti mně seděl Rakušan. Věděl jsem, že je to pro něj a taky pro mnoho lidí v Česku absolutně nová situace.

Pro mě ale nikoliv. S ruskojazyčným světem jsem se u policie potkával celý život. Hlavně s lidmi z jeho nejtmavších zákoutí. Vymahači, vrazi, násilníci. Ty všechny jsem chytal. Bohužel jsem věděl, že přesně tyhle lidi se budou snažit využít situace, která nastala.

Už tři dny po začátku války jsem říkal, že vláda musí v první řadě řešit bezpečnost lidí v Česku. A i když je to velice chaotická situace, dělat poctivé, důkladné a detailní screeningy osob. Policie musí mít přehled osob, kdo se na našem území nachází. Kdo přichází, ALE taky kdo se z Česka vrací zpátky.

Anketa

Souhlasíte s trvalým umístěním vojsk jiných členských států NATO na území ČR?

4%
95%
hlasovalo: 47751 lidí

Teď tady čtu rozhovor s Rakušanem, kde říká: „Druhý krok je ten, že bychom mohli kontrolovat i v České republice pasy, zda obsahují razítko, které skutečně svědčí o tom, že daný člověk překročil ukrajinskou hranici.“
Prosím?! To jako doteď nekontrolovali? Jak přesně tedy fungovala naše vnitřní bezpečnost? Přesně ta, kterou má Rakušan řídit?!

Organizovanému zločinu rozumím. V boji s ním jsem strávil celý život. A taky vím, že pokud to nevyřešíte hned a rázně, pak při válce mafiánských bossů v ulicích bude už pozdě.

Přísaha dlouhodobě prosazuje osamostatnění cizinecké policie, posílení analytiky a uvolnění peněz na důsledný screening osob.

Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

20:07 Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

Nevídaný skandál ve věci návrhu novely Občanského zákoníku (známé pod názvem „Manželství pro všechny…