Tejc (ČSSD): Českým úřadům nadále hrozí komunikační blackout

17.03.2011 20:39

Opakovaně vyjadřuji hluboké znepokojení nad zřejmou nečinností Nečasovy vlády a zejména pak ministra vnitra Radka Johna v krizové situaci s Krajskou infrastrukturou veřejné správy, tzv. KIVS.

Tejc (ČSSD): Českým úřadům nadále hrozí komunikační blackout

Připomínám, že jsem již před týdnem upozorňoval na fakt, že k 28. březnu letošního roku vyprší rámcové smlouvy na poskytování internetového a telefonního připojení úřadů veřejné správy.
Pokud by tato otázka nebyla včas vyřešena, hrozí tzv. komunikační blackout, kdy by úřady nebyly schopny jakýmkoliv způsobem komunikovat. Výsledkem by pak mohlo být, že úřady nebudou vyplácet například důchody, sociální dávky či mateřské přídavky. To by v současné době odeznívající hospodářské krize a asociální politiky Nečasovy vlády výrazně ohrozilo životní úroveň desítek tisíc rodin v celé zemi.

Mé znepokojení se prohloubilo právě dnes, kdy po jednání vlády k této problematice nepadlo jediné slovo, přičemž na vyřešení tohoto nebezpečí má ministerstvo pouhých 11 dní. Obávám se bohužel, že již včera bylo pozdě. Domnívám se tedy, že stát buď bude nucen porušit zákon, kdyby prodloužil stávající smlouvy, čímž by zároveň do budoucna v podobných případech poskytl nebezpečný precedent, anebo v tichosti připraví jednací řízení bez uveřejnění, což by vzhledem k proklamacím o transparentnosti této vlády bylo v ostrém kontrastu s protikorupčním posláním Nečasova kabinetu.

V tomto případě se totiž rozhoduje o zakázce v objemu 1,5 miliardy korun na dobu 18 měsíců. Vyzývám proto důrazně ministra Radka Johna, aby představil svůj plán, jak bude tento problém řešit. Již dnes je evidentní, že jeho resort zaspal.

Jeroným Tejc, stínový ministr vnitra za ČSSD

Více:
Reflex popravil vládu. Nečas, kníže i John skončili v kontejneru

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: cssd.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

6:23 Rozvoral (SPD): Chceme všestranně podpořit pracující rodiny s dětmi a stimulovat porodnost

Politické usnesení předsednictva hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) k aktuální politické situaci…