Trikolóra uspořádala online ideovou konferenci

27.03.2021 18:45

Jednotný výdajový paušál pro živnostníky 80 %, zachování české koruny, hájení tradičních hodnot i radikální změna přístupu ke COVIDu směrem k cíleným namísto plošných opatření. To zaznělo na online ideové konferenci, kterou uspořádalo hnutí Trikolóra online na svém YouTube kanále.

Trikolóra uspořádala online ideovou konferenci
Foto: Trikolóra
Popisek: Trikolóra

Během 50 minut trvající konference se svou zdravicí vystoupili i volební partneři ze Svobodných a Soukromníků a bývalý prezident Václav Klaus. Záznam ke shlédnutí ZDE.

"Musíme udělat všechno pro to, aby naše vlast, Česká republika, byla opět suverénní a svrchovanou zemí. Nejsme ale tak namyšlení, abychom žili v představě, že toho dosáhneme sami. Proto vítáme volební i povolební koalici se Svobodnými a Soukromníky a ke spolupráci zveme rovněž další pravicové, konzervativní, národní politické subjekty a osobnosti. Zároveň si uvědomujeme, že na české politické scéně je pouze jediná osobnost, jež může takovou spolupráci všech pravicových sil zaštítit, a tou je prezident Václav Klaus," uvedla ve svém úvodním projevu úřadující předsedkyně Zuzana Majerová Zahradníková

"Co znamená, když řekneme, že se odkazujeme na Karla Havlíčka Borovského či Františka Palacekého a jsme liberální v konzervativním slova smyslu? To, že občanům z paluby naší společné koaliční lodě můžeme podat pomocnou ruku a umíme nabídnout řešení jejich trápení, kterým jim současně vracíme jejich svobodu. Konkrétně jim vracíme jejich vydělané peníze, drahocenný čas, který tráví papírováním a návštěvou úřadů, a dnes také jejich životní roli a přirozenou pozici. Učitelé budou moci učit, žáci se vrátí do tělocvičen a škol, podnikatelé otevřou své provozy a lidé nebudou odkázáni na státní pomoc, protože se budou moci vrátit do práce," uvedl ve svém úvodním slově předseda Svobodných Libor Vondráček

"Chceme se vrátit ke skutečným hodnotám. Chceme hájit ty, kteří pracují, vymýšlí a tvoří. Chceme lidem vrátit odvahu chránit svoji vlastní svobodu i soukromý majetek, nestydět za svůj názor a nebát se jít třeba i proti proudu. Jsem přesvědčený o tom, že Trikolóra, Svobodní a Soukromníci tuto odvahu mít budou. Nebudeme stát v koutě, budeme hájit to, čemu věříme. Jsme alternativou a budu rád, když se k nám přidáte," konstatoval ve své zdravici místopředseda Soukromníků Michal Dvouletý.

Konference byla rozdělená do tří částí – ekonomické, vztahu k EU a ke COVIDu.

V ekonomické oblasti chce Trikolóra především snížení počtu státních zaměstnanců, zachování české koruny, zastavení investičních pobídek a využití evropských peněz striktně do infrastrukturních projektů, nikoliv na přímou dotaci subjektů. Blok uváděl místopředseda Dalibor Uhlíř.

„Do Evropské unie jsme 1. května 2004 vstoupili na základě výsledků referenda z roku 2003. V dalších letech se podmínky našeho členství i celá Evropská unie naprosto zásadním způsobem změnily. Jsme nyní členy úplně jiné unie, než o které se v roce 2003 hlasovalo.

Proto je nutné, poctivé a demokratické, dát občanům prostor a šanci, aby se znovu, stejně jako tenkrát, vyjádřili, zda něco takového chtějí či nechtějí. Ústava České republiky hovoří jasně „Lid je zdrojem veškeré státní moci.“,“ uvedl v bloku týkajícím se EU místopředseda Jan Tesař.

„Plošné, opakované uzavírání země rozhodně žádným správným řešením není. Kdyby jím bylo, tak tady nemáme v pořadí již čtvrtý lockdown, navíc v zásadě bez hmatatelného výsledku.

Trikolóra nechce být pouze mentorem či komentátorem společenského dění. Chceme nabídnout vlastní řešení toho, co a jak dělat. Přijali jsme COVID PLÁN, který je souborem mnoha praktických opatření, a jehož hlavním cílem je: „OCHRANA OHROŽENÝCH, LÉČENÍ NEMOCNÝCH A PŘÍLEŽITOST PRO ZDRAVÉ ŽÍT A PRACOVAT,“ uvedl ve svém vystoupení ke COVIDu předseda zlínské Trikolóry a bývalý hejtman Libor Lukáš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace