Zelení na Prague Pride 2016: Zelená všem barvám lásky

08.08.2016 11:20

Strana zelených a Mladí zelení se již tradičně zúčastní festivalu Prague Pride, aby podpořili práva lidí s odlišnou sexuální či genderovou identitou. V průvodu hrdosti, který projde Prahou, nebude chybět vedení Strany zelených, zelený senátor Václav Láska a zelená senátorka Ivana Cabrnochová, aby dali zelenou všem barvám lásky.

Zelení na Prague Pride 2016: Zelená všem barvám lásky
Foto: zeleni.cz
Popisek: Logo Strany zelených

“Česká společnost je v oblasti práv sexuálních menšin velmi otevřená a tolerantní, což je skvělé. Zrovnoprávňování lidí různé sexuální a genderové identity s ostatními v Česku pokračuje a dává všem více svobody, aniž by kohokoli omezovala,” uvedl Matěj Stropnický, předseda SZ.

“Dlouhodobě se však zasazujeme o to, aby byla úplně odstraněna diskriminace LGBT+ lidí. Chceme možnost adopce i pro stejnopohlavní páry, možnost umělého oplodnění i pro lesbické ženy a možnost úřední změny pohlaví bez nutnosti sterilizace pro trans* lidi,” uvedl Petr Pávek, mluvčí pražských Mladých zelených.

“Dalším velkým problémem je homofobní a transfobní šikana na školách. Více než desetina dotázaných žáků a žákyň byla podle zjištění organizace PROUD přítomna fyzickému napadání LGBT+ osoby, šest procent dotázaných dokonce často zažívalo zesměšňování LGBT+ spolužáka nebo spolužačky učitelem. Takové nenávistné prostředí může vést i k myšlenkám na sebevraždu. Je tedy potřeba zavést systematický program prevence homofobní a transfobní šikany ve třídách a další vzdělávání vyučujících,”prohlásila Monika Horáková, členka předsednictva SZ.

“Láska partnerská a rodičovská je to, co vás v živote motivuje, žene vpřed, dává vašemu životu smysl. Hodnota, kterou se nesmí plýtvat. Hodnota, kterou nelze omezovat a třídit. A je úplně jedno, jestli se tahle láska narodí mezi klukem a holkou, či dvěma kluky nebo dvěma děvčaty. Stejně jako je jedno, jestli se dítě tetelí v lásce tatínka a maminky, nebo dvou tatínků či dvou maminek. Tohle si myslím, tomu věřím, a proto jsem s hrdostí přijal záštitu nad letošní Prague Pride,” vysvětlil Václav Láska, senátor za SZ.

Mgr. Václav Láska

  • BPP
  • Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • senátor

Zelení jsou letos jedinou politickou organizací, která přispěla do celotýdenního programu Prague Pride a uspořádala hned dvě akce v Pride House. Jasně se tím ukazuje, že pro Mladé zelené a Stranu zelených nejsou LGBT+ práva pouze jedním z témat, ale jednou z priorit, které se věnují celoročně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.