Změna pro Liberec: S ČSSD už jednat nebudeme, lže o Korytářovi

15.04.2011 14:17

Ukončujeme jednání s ČSSD a vyzýváme náměstka Martina, aby se vzdal mandátu v zastupitelstvu.

Změna pro Liberec: S ČSSD už jednat nebudeme, lže o Korytářovi

Změna pro Liberec, zastupitelský klub a jím pověření vyjednavači v minulých dnech opakovaně formálně i neformálně jednali s bývalými koaličními partnery z ČSSD a Liberec občanům o nalezení východiska z koaliční krize na liberecké radnici. Zejména ČSSD bohužel jednání zablokovala kladením nedůstojných a kategorických podmínek a ultimát.

Změna pro Liberec v zájmu pokračování započatých změn na radnici jasně a otevřeně deklarovala, že z pozice primátora města ustoupí, pakliže místo Jana Korytáře nastoupí garant takového budoucího vývoje. V takovém případě byla Změna pro Liberec ochotna podpořit i primátora z jiného zastupitelského klubu.

Z jednání, která proběhla, je jasné, že bylo rozhodnuto už dávno před tím, než jednání započala a zřejmě dokonce i před tím, než byla koaliční smlouva vypovězena. ČSSD a Liberec občanům společně s dvěma zastupiteli za Unii pro sport a zdraví prosazují koalici, která se bude, v rozporu s předvolebními sliby některých z nich, opírat o hlasy ODS a obcházet tak zcela zřetelný výsledek posledních komunálních voleb. Toto řešení je pro vítěze těchto voleb, Změnu pro Liberec, neakceptovatelné.

Vzhledem k nepodloženým a lživým obviněním z poskytování úplatků úředníkům magistrátu, kterého se vůči primátorovi Korytářovi dopustil náměstek za ČSSD Lukáš Martin, ukončuje Změna pro Liberec s touto stranou další jednání o budoucí koalici. Změna pro Liberec vyzývá náměstka Lukáše Martina, aby své tvrzení doložil nebo aby se bezodkladně vzdal svého mandátu v zastupitelstvu města.

Zastupitelský klub Změny pro Liberec navrhuje zastupitelským klubům Liberec občanům, Unie pro sport a zdraví a strany Věci veřejné zahájení jednání o budoucí koalici bez ODS a ČSSD, které se podle všech indicií snaží na liberecké radnici o vytvoření velké koalice skrytou formou.

Členky a členové zastupitelstva za Změnu pro Liberec

Více:
Liberec vyléčí jen Korytář, věří část zastupitelů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce