Změna pro Liberec: S ČSSD už jednat nebudeme, lže o Korytářovi

15.04.2011 14:17

Ukončujeme jednání s ČSSD a vyzýváme náměstka Martina, aby se vzdal mandátu v zastupitelstvu.

Změna pro Liberec: S ČSSD už jednat nebudeme, lže o Korytářovi

Změna pro Liberec, zastupitelský klub a jím pověření vyjednavači v minulých dnech opakovaně formálně i neformálně jednali s bývalými koaličními partnery z ČSSD a Liberec občanům o nalezení východiska z koaliční krize na liberecké radnici. Zejména ČSSD bohužel jednání zablokovala kladením nedůstojných a kategorických podmínek a ultimát.

Změna pro Liberec v zájmu pokračování započatých změn na radnici jasně a otevřeně deklarovala, že z pozice primátora města ustoupí, pakliže místo Jana Korytáře nastoupí garant takového budoucího vývoje. V takovém případě byla Změna pro Liberec ochotna podpořit i primátora z jiného zastupitelského klubu.

Z jednání, která proběhla, je jasné, že bylo rozhodnuto už dávno před tím, než jednání započala a zřejmě dokonce i před tím, než byla koaliční smlouva vypovězena. ČSSD a Liberec občanům společně s dvěma zastupiteli za Unii pro sport a zdraví prosazují koalici, která se bude, v rozporu s předvolebními sliby některých z nich, opírat o hlasy ODS a obcházet tak zcela zřetelný výsledek posledních komunálních voleb. Toto řešení je pro vítěze těchto voleb, Změnu pro Liberec, neakceptovatelné.

Vzhledem k nepodloženým a lživým obviněním z poskytování úplatků úředníkům magistrátu, kterého se vůči primátorovi Korytářovi dopustil náměstek za ČSSD Lukáš Martin, ukončuje Změna pro Liberec s touto stranou další jednání o budoucí koalici. Změna pro Liberec vyzývá náměstka Lukáše Martina, aby své tvrzení doložil nebo aby se bezodkladně vzdal svého mandátu v zastupitelstvu města.

Zastupitelský klub Změny pro Liberec navrhuje zastupitelským klubům Liberec občanům, Unie pro sport a zdraví a strany Věci veřejné zahájení jednání o budoucí koalici bez ODS a ČSSD, které se podle všech indicií snaží na liberecké radnici o vytvoření velké koalice skrytou formou.

Členky a členové zastupitelstva za Změnu pro Liberec

Více:
Liberec vyléčí jen Korytář, věří část zastupitelů

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Zeleni.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.