Odporné oplzlosti, zvěř. Je to ale jen začátek, ozbrojte své ženy a dcery. Vykastrovat ty prasáky a dobytky. Toto nám řekli politici o hromadném sexuálním napadání žen imigranty...

08.01.2016 4:44

ANKETA Německá média informovala, že na silvestra muži ze „severoafrického a arabského prostoru“ v Kolíně nad Rýnem napadli, okradli, sexuálně obtěžovali přes 150 žen a došlo i ke znásilnění. Velká část českých politiků k tomu uvádí, že jde o důsledek masové imigrace, kdy do Evropy přicházejí lidé z naprosto odlišnými hodnotami ze zemí, kde je žena považována za podřadnou bytost. Ať již jde o čerstvé uprchlíky, nebo o potomky imigrantů, obojí svědčí o nebezpečí imigrace.

Odporné oplzlosti, zvěř. Je to ale jen začátek, ozbrojte své ženy a dcery. Vykastrovat ty prasáky a dobytky. Toto nám řekli politici o hromadném sexuálním napadání žen imigranty...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Policisté udržují pořádek

„Došlo k velmi vysokému počtu sexuálních deliktů, také ve velmi masivní formě,“ uvedl podle Aktuálně.cz kolínský policejní prezident Wolfgang Albers. Policie zatím přijala dvě trestní oznámení kvůli znásilnění, řekl Albers ve středu odpoledne v rozhovoru pro rozhlasovou stanici WDR 5.

Evropská žena podle mužů ze severoafrického a arabského prostoru: „Kurva“, „kunda“ a „pitomá děvka“

Dalším ženám pachatelé ukradli peněženky, kabelky a mobilní telefony. Videa umístěná na webu ukazují i ženu, kterou útočníci téměř vysvlékli donaha. Trestní oznámení podalo podle zatím posledních informací (středeční večer) celkem více než 150 lidí. Kvůli krádežím, sexuálnímu obtěžování nebo obojímu. Číslo ale stále nemusí být konečné. Policie uvedla, že pachatelé byli ze „severoafrického a arabského prostoru“.

V neděli 3. ledna vyšlo Köln Expressu svědectví jedné z obětí. Článek pod názvem „Byl to horor“ přinesl výpověď 28leté Katji, která se dostala spolu s přáteli do „zajetí“ skupiny „cizinců“ (podle jejích slov), kteří je začali osahávat na zadku a na prsou. Tvrdí, že se jí osobně museli za 200 metrů chůze dotknout asi stokrát. Osahávání doplňovaly podle tohoto svědectví různé slovní vulgarity (nazývání „kurvou“). Podobně, mimochodem, později informuje o verbálním násilí vůči ženám i další deník, Süddeutche Zeitung. Na jeho stránkách další svědkyně zmiňuje, že byla při oslavách silvestra u Hlavního nádraží v Kolíně nad Rýnem nazývána opakovaně jako „kurva“, „kunda“ a „pitomá děvka“.

ParlamentníListy.cz se dotázaly politiků, co si o událostech v německém Kolíně myslí, zda by to mělo mít vliv na posuzování přínosů/negativ imigrace a případně jaký. Velká část politiků říká, že jde o důsledek masové imigrace, kdy do Evropy přicházejí lidé z naprosto odlišnými hodnotami ze zemí, kde je žena považována za podřadnou bytost. Ať již jde o čerstvé uprchlíky, nebo o potomky imigrantů, obojí svědčí o nebezpečí imigrace.

Takto reaguje Fico a takto Sobotka, Babiš a Bělobrádek...

Slovenský premiér Robert Fico se již k věci vyjádřil: „Slovenská republika musí být zabezpečena před hrozbami a jediná cesta, jak minimalizovat rizika, je zabránit vytvoření ucelené muslimské komunity na Slovensku. Ta by vznikla naplněním povinných kvót... Nechceme, aby se na Slovensku stalo něco podobného jako v Německu, aby někdo obtěžoval naše ženy na veřejných prostranstvích.“ Slovensko odmítne kvóty a nebude přijímat uprchlíky ani dobrovolně. Neudělá prý nic, co by vedlo k vytvoření ucelené muslimské komunity v zemi.

Český premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka na dotaz ParlamentníchListů.cz neodpověděl.

Později reagoval předseda ANO a ministr Andrej Babiš, který ParlamentnímListům..cz prozradil, že s Ficem souhlasí. „Absolutně s tím souhlasím. Měli bychom se zachovat stejně,“ sdělil ParlamentnímListům.cz předseda hnutí ANO a ministr financí Andrej Babiš.

Předseda KDU-ČSL a vicepremiér Pavel Bělobrádek neodpověděl.  

„Bylo by laciné svézt se na této vlně. Můj postoj je stále stejný. Toto jsou průvodní jevy, se kterými muselo Německo, když masivně zvalo uprchlíky, počítat. Myslím, že i ono si uvědomuje, že prostě mohutné vlny nezvládne. Jenže řešit to od počátku mělo ne na vlastní pěst, ale s ostatními zeměmi EU,“ uvedl pro ParlamentníListy.cz místopředseda Poslanecké sněmovny a úřadující předseda STAN Petr Gazdík.

„Byl bych velmi opatrný ve zjednodušených, urychlených soudech. Je třeba vyčkat na vyšetření policií. Na druhé straně je pochopitelné, že tak obrovský příliv lidí z jiného sociálního prostředí přináší zvýšená bezpečnostní rizika. Ti, kdo imigraci vnímají jen v růžovém, se musejí silně zamyslet. Je strašně nebezpečná bezbřehá podpora migrace, ze které se může takovými událostmi stát absolutní veřejná negace s dramatickými projevy. Proto je tak důležité přísné dodržování definovaných přistěhovaleckých pravidel, která bohužel jsou mnohými relativizována,“ uvedl místopředseda ODS a europoslanec Evžen Tošenovský.

„Evropská unie je pod knutou takzvané hyperkorektnosti. Svoboda znamená možnost říkat ‚dva plus dva jsou čtyři‘. Pokud se viníci prokážou, je třeba s nimi tvrdě naložit podle platných zákonů. A říkat pravdu,“ myslí si místopředsedkyně TOP 09 Jitka Chalánková.

Toto není imigrace, to je okupace. Muslimové znásilňují ženy i jinde

„Především doufám, že tento skandál konečně povede k otevřené debatě o dopadech masové migrace z Blízkého východu a Afriky. Je ostudné a v demokratické a svobodné zemi nepřípustné, že trvalo několik dní, než o hromadném sexuálním obtěžování a napadání žen začala informovat mainstreamová média a mluvit politici. Je neuvěřitelné, že kolínská primátorka de facto činí oběti odpovědnými za činy násilníků. Je strašlivé, že radní Kolína nad Rýnem přiznává, že ve městě jsou no go zóny, kde úřady nejsou schopny zaručit ženám bezpečí před násilnickými migranty. Toto není imigrace, to je okupace. Nechápu německé politiky, že to kryjí a odmítají přiznat, že eskalace násilí má přímou souvislost s migrační vlnou,“ uvedl předseda poslaneckého klubu Úsvitu Marek Černoch.

„Pro mě jako českého poslance je zásadní zabránit tomu, aby se něco takového dělo v našich městech. Musíme bránit naši zemi, naše občany, naše děti a ženy. Jsem pro tvrdé tresty za obtěžování žen a za násilí na ženách a dětech. A pokud to dělají imigranti, i jejich následnou deportaci a doživotní zákaz vstupu! Po vládě bude Úsvit požadovat, aby složila účty ze své evropské politiky a doložila, co reálně, nikoli jen slovně, udělala proti tomu, aby nám EU vnucovala migranty prostřednictvím kvót. A hlavně co udělá pro bezpečí občanů teď, kdy migranti mění Německo na válečnou zónu a lze čekat, že Berlín se bude ještě více snažit přesunout tento problém na jiné země EU,“ dodal Černoch.

„Pokud vím, německá policie prozatím tyto trestné činy vyšetřuje a souvislost s migrací nepotvrdila. Můj osobní názor je ten, že nelegální migrace, a já tuto migrační vlnu za nelegální považuji, je bezpečnostním rizikem. Nejen s ohledem na vnitřní bezpečnost obyvatel, ale i z pohledu dopadu na ekonomiku, sociální systém i politický vývoj v Evropě. Podstatné je silvestrovské události důkladně vyšetřit orgány činnými v trestním řízení a viníky potrestat. A pokud se prokáže účast uprchlíků, pak je vykázat nejen z Německa, ale z celého schengenského prostoru,“ říká místopředseda poslaneckého klubu ČSSD Antonín Seďa.

„Pozoruhodné či překvapivé není to, že muslimští migranti přepadli v houfech bezbranné ženy, okrádali a znásilňovali – to dělají v každé zemi, kde k tomu dostanou příležitost. To nejhorší je, že oficiální místa incidenty ignorovala a popírala a německá policie nebyla schopna německé ženy ochránit. Zločinci tu budou vždycky, ale v civilizované zemi musí stát své občany chránit, a pokud na tuto povinnost rezignuje, je to počátek konce. A je zcela zřejmé, že problémy s migranty budou jen narůstat. Řešením je to, co od počátku říkáme – nulová tolerance,“ uvedl předseda SPD a poslanec Tomio Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Naložit je na lodě a do letadel a poslat je tam, odkud přišli. Musíme se odtrhnout od Čtvrté říše

„Obávám se, že se in natura projevil odborníkům známý závěr, že křesťanská a muslimská kultura jsou natolik odlišné, že integrace a multikulturalismus jsou pouhé teorie a zbožná přání, ale skutečnost je a bude jiná. Svým způsobem je pozitivní, že se to stalo, protože to snad zastaví Merkelovou a další šílence, i když už je pozdě,“ říká předseda SPO a senátor Jan Veleba.

„Nejvíce šokující mi na tom přijde reakce německé vlády: rozhodně toto napadení africko-arabskými muži nedávejte do souvislosti s imigrací, tito lidé tu žijí už dlouho. To je, jako kdyby říkali, že za špatnou sjízdnost vozovek v zimě rozhodně nelze vinit sníh! Kolínská radnice v této souvislosti přiznala, že není schopna vynutit vládu práva. To je konec. Dopadneme jako v USA, kde se za Obamovy vlády zdvojnásobil počet zbraní mezi lidmi. Důvodem je to, že se policie bojí zasahovat proti nejčastějším pachatelům trestných činů v USA, aby nebyla nařčena z rasismu. Obama řeší následek, a nikoli příčinu, německá vláda si hraje na pštrosa. Němci se zbláznili a je nutné, abychom se včas odtrhli od jejich Čtvrté říše,“ apeluje předseda Úsvitu Miroslav Lidinský.

„S tím se přece muselo počítat. Všichni to vědí, jen paní Merkelová ne nebo je jí to snad jedno. Co je na tom ale nejstrašnější a co dokládá to, že především Němci potápějí Evropu a uvolňují ji pro tu sebranku a zvěř, která se do ní dnes už asi těžko zadržitelně hrne, je reakce představitelů německých měst, konkrétně například starostky Kolína na Rýnem. Neodsoudila totiž ty hajzlíky, prasáky a dobytky, kteří ženy obtěžovali a nejen obtěžovali, nevolá po jejich potrestání a mělo by to být potrestání exemplární, ona doporučuje ženám celým souborem pravidel, jak se mají chovat, aby se takové věci nestaly. To, že ta doporučení jsou naprosto směšná, například aby se držely od cizinců na vzdálenost paží, jako by je to mělo ochránit, je jiná věc. V podstatě tím starostka říká, že vina je na straně děvčat a žen, nikoli na straně těch gaunerů! Škoda že zákon neumožňuje takové šmejdy vykastrovat,“ uvedl senátor Jaroslav Doubrava.

„A vliv na posuzování imigrace? Samozřejmě negativní. Dokazuje to, že pro tyto ‚lidi‘ je takové násilí běžné, že ženy pro ně mají menší hodnotu než leckteré zvíře. Ale také to, že nejsou schopni pochopit, že takto se chovat nemohou a nesmějí! To je teprve začátek jejich řádění. Jsou už i videa, kde tito chudáci, kteří utekli před válkou, aby si zachránili životy, líčí, jak se budou živit. Vyvedu vás z omylu. Ne, není to práce, pro kterou sem přišli. Jsou to krádeže, to v tom lepším případě, jsou to i loupeže. K vraždění se zatím nepřiznávají, ale obávám se, že i ty k loupežím patří. Je jediná cesta, jak tomu všemu zabránit. Naložit je na lodě a do letadel a poslat je tam, odkud přišli. A do té doby jim za každé násilí a znásilnění odstranit to, čím to provedli! To jsou sladké výsledky toho, co prosazují Dienstbier, Pelikán, Ota Novotný a Šabatová,“ dodal Doubrava.

Buď uprchlíci, nebo potomci přistěhovalců

„To zamlčování informací je naprosto skandální a paní primátorka Kolína by měla okamžitě skončit. Podobné jednání je naprosto neakceptovatelné. Je vidět, že situace v Německu není tak růžová, jak tu bylo malováno. Němci už dávno situaci nezvládají,“ říká europoslanec KDU-ČSL Tomáš Zdechovský.

„Tuto událost považuji pouze za další kamínek do mozaiky nezvládnutého procesu migrace ze strany Německa, které se zejména díky působení kancléřky Merkelové blíží stále více občanskému a sociálnímu rozvratu. Jsem zvědavý, jak Němci přijmou pokrytecké výroky typu, že zvýšená kriminalita je nutnou daní za humanitární pomoc. Termínem ‚daň za demokracii‘ obhajovali v 90. letech u nás početní nárůst kriminality všech druhů někteří pravicoví představitelé a příslušníci Havlovy sekty a já nyní považuji přístup paní Merkelové za obdobně antivlastenecký, nejen politicky, ale i lidsky hloupý,“ říká poslanec KSČM Jiří Valenta.

„Tady jsou jen dvě možnosti. Buď do toho byli zapojeni současní utečenci, což by znamenalo, že nejsou zdaleka takoví, jak se nám snaží namluvit politici typu Merkelové. Anebo jde o potomky migrantů, kteří se narodili už v Německu. To by znamenalo, že lžou ti, kdo tvrdí, že je dokážou integrovat. Ať si každý zváží, která z obou možností je horší,“ upozorňuje europoslanec ČSSD Jan Keller.

Odporné oplzlé činy. V Mnichově byli pobodáni doktor a dvě zdravotní sestry  

„Co se týče oněch incidentů v Kolíně nad Rýnem, Hamburku a dalších německých městech, domnívám se, že nelze vytvářet jakékoliv asociace s imigranty alespoň do chvíle, dokud německá policie nedopadne všechny útočníky. A to se podle mých informací zatím nestalo. Není tak dosud jisté, zda šlo skutečně o běžence současné uprchlické vlny či rodilé Němce. Podle kolínské primátorky Henrietty Rekerové důkazy o tom, že by se do útoku současní migranti zapojili, nejsou. V plné možné míře se však ztotožňuji s kritikou ze strany německého ministra vnitra Thomase de Maiziéra na adresu tamní policie za to, že nedokázala tak vážným incidentům zabránit,“ uvedla senátorka Strany zelených Ivana Cabrnochová.

„Domnívám se, že v době zvýšených bezpečnostních opatření v celé Evropě, zejména pak o silvestrovské noci, by tamní policie neměla ‚přehlédnout‘ sexuální obtěžování a okradení mnoha desítek žen na veřejných prostranstvích. Počkejme si ale s chladnou hlavou na výsledek německé speciální vyšetřovací komise, která se tímto případem intenzivně zabývá. Ať tak či tak, agresivní sexuální obtěžování a znásilnění odsuzuji jako odporné oplzlé činy, jež nejsou hodny člověka evropské civilizace 21. století. V takových případech bych se přimlouvala za nejvyšší možný postih, ať už by šlo o imigranty z arabského světa či Němce,“ dodala senátorka Cabrnochová.  

„Samozřejmě že by to vliv na posuzování imigrace mít mělo! Na tomto příkladu jsou přesně vidět zbabělost a pokrytectví EU, která neoznačuje jasně události pravými jmény! Mám stejné informace z osobních důvěryhodných zdrojů o znásilňování žen imigranty z Mnichova a švédského Jönköpingu. Provází ho nárůst kriminality, v Mnichově byli pobodáni doktor a dvě zdravotní sestry za to, že přes veškerou péči nedokázali zachránit život zuboženého kojence, který byl přistěhovalci vláčen přes půl Evropy. Když nedokážeme legálně ochránit vlastní občany, dáváme tím také – mimo jiné – prostor novodobým Hitlerům,“ zdvihá varovný prst poslanec ANO Stanislav Berkovec.

K Vánocům jsem dal manželce a dcerám obranný prostředek. Snad svou zemi ubráníme

„Tvářit se, že tyto útoky nemají nic společného s masovou imigrací, je nejen hloupé, ale především nezodpovědné. Doufám, že tyto informace povedou zejména německé představitele k přehodnocení ‚wilkommen‘ politiky. Pokud počet lidí neochotných respektovat zákony a základní principy přesáhne určitý kritický bod, není schopna policie v žádném státě zajistit bezpečnost občanů platících si daně. Proto je třeba varovat před podceňováním rizik imigrace z nám kulturně vzdálených zemí. Zavíráním očí a zlehčováním podobných událostí bychom směřovali k vytvoření no-go zón, kam by se neodvážili ani policisté, a platila by tam pravidla silnějšího nebo místní většiny,“ říká předseda Ústavně právního výboru sněmovny Jeroným Tejc z ČSSD.

„Důsledky chybných rozhodnutí Evropské unii vládnoucích elit v oblasti nekontrolovaného a neřízeného příchodu migrantů, zejména do Německa, dnes neumí nikdo konkrétně vyjádřit. Ale že mezi milionem/miliony migrantů budou jedinci či skupiny, které se budou chovat v rozporu s tradiční evropskou morálkou, je jisté. Sexuální obtěžování žen v Německu na silvestra je jeden z prvních případů. Bohužel asi ne poslední,“ varuje poslanec ANO Karel Rais.  

„Bezpečnostní a hygienické riziko migrace zdůrazňuji od samého počátku. Samozřejmě že silvestrovská noc v Německu otevřela mnohým oči. Chování původní populace je najednou označováno za provokativní. Ženy mají sedět doma a nosit burky? Naši hosté vystrkuji drápky a tohle je teprve začátek. K Vánocům jsem dal manželce a dcerám obranný prostředek s přáním, aby ho nemusely použít,“ sdělil poslanec ČSSD Stanislav Huml.

„Úsvit - NK spolu s Blokem proti islámu již několik měsíců upozorňuje na negativní dopady tak masivní nelegální imigrace a toto mezi ně patří. Kladu si otázku, proč odchází tolik mladých mužů a nebrání svoji zemi a místo toho, aby pokorně přijali pomoc v zemi, která jim otevřela hranice, odvděčují se tímto způsobem. Kancléřka Merkelová by měla velmi zvážit svou imigrační politiku, ale já si myslím, že jí to voliči spočítají. Doufám, že my naši zemi ubráníme a nikdy nevystavíme naše dívky a ženy takovému ohrožení,“ říká místopředsedkyně poslaneckého klubu Úsvitu Jana Hnyková.

„To je pro Německo teprve začátek, budou si muset zvykat. Mají teď doma milion lidí z ‚jiného světa‘. Až je opustí vděčnost za poskytnutý azyl, zůstane jim nenávist. Nemyslím si, že by to mělo nějaký vliv na premiérku Merkelovou a její lákání imigrantů do Evropy,“ míní senátor ODS Jaroslav Zeman.  

Jaro, léto, alkohol, to bude pro imigranty jeden velký erotický festival

„Bohužel opět dochází na má slova. Čím větší počet imigrantů, tím větší celospolečenské problémy. Imigranti v Německu si vykládají německou vstřícnost jako slabost a budou ještě větší problémy. Jak přijde léto, tak to teprve začne. Kombinace nicnedělání imigrantů s volným pohybem po městech, jejich chápání postavení ženy v muslimské společnosti a skutečně emancipované ženy v Německu, to bude zajímavý koktejl. Myslím, že jaro, léto, alkohol, to bude pro imigranty jeden velký erotický festival. Přeji Němcům, ať to zvládnou a poučí se,“ varuje senátor ČSSD Miloš Malý.   

„Je to velmi negativní zpráva a rozhodně nejde o náhodu. Německá média informovala, že je za některým z útoků skupina afrických přistěhovalců, kteří jsou v Německu již tři roky. V první chvíli to tedy vypadá na žárlivost starých utečenců na nové, tak se může zrodit nápad komplikovat situaci. Očekávám výsledky oficiálního vyšetřování německých orgánů,“ uvedl poslanec Severočechů.cz Vlastimil Vozka.

„Můj názor na migraci do Evropy je stále konzistentní. Události v Německu jsou logické, nijak mě nepřekvapují a domnívám se, že každý, kdo má zdravý rozum, musí tyto následky očekávat i nadále. Zatím to bylo jen na ulici, ale při množství těchto mužů nebudou lidé cítit bezpečí ani ve svých domovech. Spíše bych se chtěl zeptat, co se ještě musí stát, aby ti, kteří migranty vítají a organizují jejich pobyt v Evropě, změnili svůj názor. Ve jménu ochrany evropských hodnot budou všechny evropské hodnoty – zejména právo na život, soukromí, osobní identitu, ochranu majetku zničeny. Tento fakt vidí i osoby bez vzdělání, tedy se musím ptát, jak je možné, že se ještě i v naší zemi najdou politici, jež tyto mladé hochy z Afriky, Asie, ale i například z Albánie hodlají vítat. Můj názor je, že se vláda má diktátu z Bruselu bránit. My jsme migranty do Evropy nepozvali, nemáme tedy povinnost je ani živit, ani trpět jejich chování. Prvořadá povinnost nás, politiků, je ochránit občany, kteří nás mimo jiné i proto do funkcí zvolili,“ uvedl senátor Jozef Regec.

„Byť to nemusí přímo souviset se současnou migrační vlnou, může jít o lidi, kteří jsou v Německu již delší dobu. Jedna věc je jasná. Německý model integrace tragicky selhal a naznačuje to, že někteří lidé jsou neintegrovatelní. A to nikdo nemůže říct, že by se Němci málo snažili a že by nebyli vstřícní. Nevidím bohužel jediný důvod, proč by to u nás případně mělo dopadnout jinak. Velmi znepokojující navíc je, že ‚akce‘ v takovém rozsahu pravděpodobně musela být plánována a organizována. To není žádné selhání jednotlivce. Můžeme jen čekat, co přijde příště,“ říká místopředseda poslaneckého klubu Úsvitu Martin Lank.

Je něco velmi shnilého v tomhle již trapném eurospolku

„Neuváženým vpuštěním imigrantů do EU budou takovéto výstupy čím dál častější. Navrhoval bych tresty podle arabských pravidel a po jejich vykonání vyhnat za hranice se zákazem vstupu na území EU,“ uvádí poslanec ODS Petr Bendl.

„Zde jsou slova zbytečná. Ostatně pachatele známe. Merkelová, Juncker a další. Ona EU jako celek doplácí na svou pseudohumanitu. Bohužel včetně ČR. Grázlové mají více práv, bez ohledu na národnost, než oběti. Policisté jsou v trvalém stresu, zda vůbec mohou střílet. A když se odváží a trefí, GIBS pošle k soudu je. Někde sice existuje eutanazie, ale trest smrti je zapovězen. Co k tomu všemu dodat. Je něco velmi shnilého v tomhle již trapném eurospolku,“ říká poslanec ČSSD Jiří Koskuba.

„Jistě tato událost dopad má. Potvrzují se obavy těch, kteří upozorňovali na bezpečnostní rizika ilegální a neřízené migrace. Primárně je to problém Německa, ale ovlivní to zhoršení již tak kritického postoje veřejnosti v okolních státech včetně ČR. Ukazuje se dopad příliš otevřené náruče. Pozitivní může být mobilizace důslednějších opatření proti nelegální migraci a posílení bezpečnostních opatření,“ míní europoslankyně KDU-ČSL Michaela Šojdrová.

„Vliv na posuzování imigrace by to rozhodně mít mělo. Je třeba se na takovéto situace připravit. Domnívám se, že ministr vnitra Chovanec toto nebezpečí vnímá a Policie ČR je připravena. Tak aby její případný zásah proti těmto živlům byl tak razantní, že ostatní odradí od takového jednání. Jsem nemile překvapen, že německá policie tvrdě nezasáhla. Když jsem sledoval v minulosti její zásahy třeba proti odpůrcům MMF, tak proti těm použili tvrdé donucovací prostředky, proti hordě, která napadla jejich ženy, občany Německa, se tak asi nestalo, nic takového nám televize neukázala. Věřím, že u nás to tak nebude,“ uvedl poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna.

Prý se nás to netýká...

„Ukazuje se to, na co Úsvit dlouho poukazuje. Imigrační chaos Německa přináší ‚své ovoce‘. Daleko více než předtím je třeba chránit naši hranici a občany ČR. Argumenty, že se nás to netýká, a postoj premiéra Sobotky nejsou v zájmu naší vlasti. EU a většina vlád nejedná v zájmu svých občanů. Je to nepochopitelná situace a naše vláda neslyší ani slova prezidenta, natož hlas lidu,“ říká poslankyně Úsvitu Olga Havlová.

„Ano, vliv na posuzování imigrace by to mít mělo. Je to jasný důkaz toho, že migrace ano, ale ne masová – pak se nedá zvládnout a dochází k těmto věcem,“ říká poslanec KDU Jiří Junek.

„Myslím, že Němci by si měli udělat doma pořádek,“ reagoval poslanec ANO Matěj Fichtner.

„Zprávy o těchto jevech máme pouze z médií, a proto bych byl velmi opatrný při pronášení jakéhokoli názoru. Je věcí německé policie, aby věc řádně vyšetřila a učinila příslušné závěry,“ domnívá se poslanec KSČM Vojtěch Adam.

Propastný rozdíl mezi islámskou a západní kulturou

Obsáhle se vyjádřil poslanec ČSSD Richard Dolejš. „Předně bych chtěl vyjádřit účast všem napadeným ženám, včetně jejich rodin. To, co se odehrálo je nepřijatelné a rozhodně nepatří do civilizované společnosti. Je to tragédie, která nemá v novodobé historii obdoby. Pevně věřím, že tento evidentně organizovaný výpad na německé ženy nebude v zájmu ideologie multikulturalismu německými státními orgány zameten pod koberec. To by byl nebezpečný signál do budoucna a hlavně vyjádření neúcty a lhostejnosti vůči všem napadeným ženám. Bohužel, dosavadní kroky německé policie a německých politických elit ve mně vzbuzují velké rozpaky. Vše totiž bohužel nasvědčuje tomu, že za nepřijatelnými hromadnými sexuálními útoky mohou stát migranti z arabského a severoafrického světa. Dle mého názoru je zcela lhostejné, zda tito útočníci přišli se současnou uprchlickou vlnou, nebo například před dvěma lety. A toho se zřejmě německé politické elity bojí, protože to nabourává jejich dosavadní multikulturalistickou politiku otevřené náruče vůči všem nelegálním migrantům z islámského světa,“ uvedl Dolejš.

„V tomto případě to však bude složitější, protože demonstrující ženy nemohou jen tak onálepkovat jako xenofoby. To fungovat nebude. Všichni ví, že islámský přístup k ženám a jejich právům je jiný, než v zemích demokratického Západu. A právě tento tragický hromadný sexuální a verbální výpad vůči německým, respektive evropským ženám ukazuje hloubku problému a propastný rozdíl mezi islámskou a západní kulturou. Nastoluje otázku, zda se nově příchozí lidé z islámského světa jsou schopni přizpůsobit naší kultuře a zákonům, nebo zda je budou ignorovat? Otázkou také je, zda jsou evropské země a jejich bezpečnostní složky schopny po těchto lidech dodržování zákonů vymáhat? Další otázkou je, zda někteří migranti nemají v duchu islamismu naopak ambici dosáhnout toho, abychom se časem přizpůsobili my jim? Současný vývoj dává za pravdu těm, kteří dlouhodobě upozorňují na bezpečnostní, sociální a kulturně náboženská rizika masové nelegální migrační invaze z muslimské části světa do Západní Evropy. Evropa je v tomto směru skutečně ohrožena a měla by konečně této masivní organizované migrační invazi, kterou dle německých zpravodajských služeb tvoří především mladí ekonomičtí imigranti mužského pohlaví, aktivně čelit. Bez spolupráce s USA, Ruskem a bohatými arabskými státy to však nepůjde,“ upozorňuje Dolejš.

„Řešení příčin migrační krize, ochrana vnějších hranic EU a boj s pašeráky lidí je v zájmu současných občanů Evropy. Jsem přesvědčený, že ideologie multikulturalismu narazila na své limity a ocitla se ve slepé uličce. Stačí se podívat na ghetta v Paříži a na vývoj v Německu a není třeba další komentář. To dokonce již před šesti lety připustila i kancléřka Merkelová, která tehdy prohlásila, že ´multikulturalismu absolutně selhal´. Pokud si toho byla vědoma už tehdy, tak nechápu její dnešní kroky. To nedává smysl. Krajní liberalismus a nedodržování migračních zákonů se dle mého názoru otáčí proti občanům Evropy a naší západní kultuře. Problémy arabského a afrického světa totiž nevyřešíme tím, že všechny jejich občany necháme volně se přestěhovat do zemí EU. To přece není řešení. Válečné a ekonomické problémy těchto zemí je třeba řešit přímo v místě. Tam je třeba nasměrovat pomoc a tam je třeba změnit politiku Západu a hlavně USA. Právě USA mají díky své ekonomické politice a vojenským aktivitám hlavní podíl na destabilizaci Blízkého a Středního východu. To se netýká pouze aktivit v Iráku a Afghánistánu, ale také podpory tzv. Arabského jara. To způsobilo pády či oslabení sekulárních vlád, což vyvolalo chaos a destabilizaci a stalo se živnou půdou pro nástup radikálních islamistů na scénu. A to je i jeden z hlavních důvodů probíhající migrace, expanze islamistů a nárůst terorismu. Tento proces nelze vyřešit bez přehodnocené politiky Západu a vzájemné spolupráce všech významných mocností. Tedy hlavně USA, EU a Ruska. A právě v tom by EU měla být aktivním suverénem a vyvíjet potřebné aktivity,“ uzavřel Richard Dolejš.

Znásilňování i v Rakousku...

Podle slov rýnsko-falckého kriminálního rady Sebastiana Fiedlera stojí kolínská policie před složitým, ale důležitým případem. Podle jeho slov může do budoucna jít o „vnitropolitickou bombu“: „Bojím se, že nejde o nějaký izolovaný problém Kolína,“ řekl Der Spiegelu v této souvislosti. Upozornil také na význam prevence podobné trestné činnosti a na „dobré koncepty“, které ji mohou vyřešit a jež politici ignorují.

Kritice teď čelí německá média, která měla události v Kolíně ve svém zpravodajství po několik dní ignorovat. Bulvární deník Das Bild se v této souvislosti ptá, jestli pomalá reakce na dění v Kolíně byla proto, že mezi pachateli „mohli být také uprchlíci“? Šéfredaktor televizního zpravodajství televize ZDF, na kterou se proto snesla zvláště silná kritika, přiznal, že šlo o chybu.

Kolínský bulvární deník Express ve čtvrtek 7. ledna publikoval anonymní svědectví policisty, který zasahoval při silvestrovských oslavách v centru města. Podle zveřejněného svědectví mělo prý dojít v noci k předběžnému zadržení celkem 15 osob. Na jejich adresu řekl anonymní policejní zdroj Expressu: „Z těchto osob bylo 14 z nich ze Sýrie a jedna z Afghánistánu. To je pravda. I když bolí.“ Dále sdělil, že mělo jít „určitě o lidi, kteří jsou v Německu pár dnů nebo týdnů“, a těchto 15 zadržených mělo podle jeho slov „potvrzení o zahájení azylového řízení“.

Policejní zdroj dále řekl, že noc pro něj byla šokující a jednotky se musely vyrovnat s tím, co viděly. Popisuje, že viděl kolem sebe plačící ženy, které přišly o spodní prádlo a na něž dav plival. Kromě toho čelila podle jeho svědectví policie na místě „masivním útokům“ ze strany davu. Podle jeho slov v noci potřeboval zoufale policejní posily, které ale neměl k dispozici.

Nejen německá policie řeší množící se hlášení o sexuálním napadení žen ze strany mužů cizího původu. Hned několik takových případů tento týden zaznamenala policie v rakouském Salcburku. Ve čtvrtek o tom informoval server listu Kronen Zeitung. Podezření podle deníku padá na muže z Afghánistánu a Sýrie, informovaly Novinky.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

16:53 „On to nečetl?!“ Migranti do ČR. Eurokomisařka „pomohla“ Rakušanovi. V ČR je zle

Mluví nebo nemluví ministr vnitra Rakušan pravdu o údajné české výjimce z migračního paktu EU? Do sn…