Karla Šlechtová toho má dost. Napsala dopis s výzvou Babišovi. Tady je

16.05.2018 19:30

Premiér Babiš by měl nechat prověřit náklady všech ministerstev na zahraniční i tuzemské pracovní cesty. V otevřeném dopise ho k tomu vyzvala ministryně obrany Karla Šlechtová, kterou ve středu LN nařkly, že zbytečně utrácela, když na předchozím postu pro pracovní cesty využívala VIP salonek na letišti. Podle Šlechtové jde o účelovou a útočnou diskreditační kampaň.

Karla Šlechtová toho má dost. Napsala dopis s výzvou Babišovi. Tady je
Foto: www.karlaslechtova.cz
Popisek: Karla Šlechtová, exministryně obrany

Ministryně Karla Šlechtová si evidentně nehodlá nechat líbit mediální lavinu, kterou spustil středeční článek Babišových Lidových novin o údajně nehospodárném využívání VIP salonku na pražském letišti Václava Havla v době, kdy byla ministryní pro místní rozvoj.

Šéfka resortu obrany napsala Andreji Babišovi otevřený dopis, ve kterém ho vyzývá, aby nechal prošetřit náklady všech ministerstev na zahraniční i tuzemské pracovní cesty od roku 2014, a to včetně využití leteckých tříd, vládní letky i nákladů na počet doprovodu a dalších služeb.

„Vážený pane předsedo vlády, reaguji na útočnou diskreditační kampaň v médiích, která je v těchto dnech zaměřena na mě jako na reprezentantku vlády a Ministerstva obrany. Považuji za nehorázné účelové vytahování využití letištního VIP salonku během oficiálních zahraničních cest mého pracovního týmu, aniž se zohlednily i ušetřené peníze, že jsem záměrně využívala jen economy lety proti business class či vládní letce, a tím ušetřila mnohem větší částky státu,“ konstatuje Šlechtová.

Premiéra Babiše dále žádá, aby se zastal dobrého jména hnutí ANO ve vládě, které coby ministryně obrany reprezentuje. Andrej Babiš by měl též zajistit „oficiální vyhodnocení nákladů všech ministerstev v období minulé vlády na zahraniční i tuzemské pracovní cesty, a to včetně využití leteckých tříd a vládní letky, nákladů na počet doprovodu a souvisejících servisních služeb.“

„Požaduji toto, protože jsem od začátku svého působení v ministerské funkci kladla na první místo ohled na ekonomické zájmy státu a ve všem svém konání se snažila v první řadě o chování dobrého hospodáře. Nehodlám na sobě v tomto ohledu nechat neprávem pohanu. Věřím, že ani Vám není lhostejné dobré jméno minulé ani této vlády a dokážete tak veřejnosti, že v naší vládě podle svých vlastních dnešních slov ‚jdeme příkladem a neplýtváme penězi daňových poplatníků‘,“ uzavírá otevřený dopis Karla Šlechtová.

autor: Radim Panenka

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

16:45 Vymyká se BIS demokratické kontrole? Koudelka, Pavel a „bomba“ s rozbitou ruskou sítí. Experti pochybují

Odhalení ruské sítě ohrožující bezpečnost České republiky i Evropské unie? BIS by podle politologa a…