Bc. Markéta Gregorová

Pro kontakt použijte marketa.gregorova@europarl.europa.eu.
  • Piráti
  • europoslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.05.2022 13:16:00

Nedělám ze sebe žádnou vědmu

Nedělám ze sebe žádnou vědmu

Komentář na facebookovém profilu k práci v Evropském parlamentu

 Před třemi lety jste mi svěřili svou důvěru pro tuhle pozici, pro tuhle veřejnou službu (tzn. službu vám!). Snažím se vás pravidelně zahrnovat do dění i informovat, jak této důvěry dostávám. Pro ty z vás, kteří mě sledujete jen po očku, tady je menší shrnutí (a u mých kolegů najdete příspěvky s jejich úspěchy, tak se běžte mrknout!).

Jeden nejmenovaný europoslanec prý jezdí po školách a prohlašuje, že jako europoslanci nemůžeme moc dělat, tak toho moc nedělá. No, s tím já se tedy neztotožňuji.

Taky bych se chtěla několik slovy zastavit u témat, kterým se věnuji. Když jsem před volbami médiím vysvětlovala problematiku vývozu zbraní nebo kyberútoků, většinou jsem se dočkala otázky "takže vy chcete víc zbraní?". Od té doby jsem se (snad) naučila lépe vysvětlovat věci, ale hlavně se ukázalo, že jsem si vybrala témata a výbory až vizionářsky.

Dezinformacím před třemi lety věnovala pozornost jen úzká komunita, teď to řeší (konečně!) celá společnost i vláda. Moje první zpráva ve výboru byla ke vztahům EU s Ukrajinou, Zelenského nebo třeba Navalného jsem potkala taktéž v roce 2019 a po vyslechnutí jejich zhodnocení situace jsem se ještě víc obula do budování vztahů s našimi východními sousedy i varováním před Ruskem. Za kritiku Nord Streamu 2 jsem si loni vyslechla tolik urážek, jako do té doby nikdy, ruští trollové zpochybňovali mou návštěvu Gruzie a posouvání hranic ruskými vojáky. Teď se ukazuje, kde je pravda.

Nedělám ze sebe žádnou vědmu, ale když si vezmu tento precedent, tak vám jen tak pro jistotu říkám, že chystám kampaň za osvětu v kyberbezpečnosti, a že byste možná už v těchto komunálních volbách měli hlídat, jestli volíte zastupitele, co si nebezpečí kyberútoků na nemocnice nebo infrastruktura města uvědomují.

Na každý pád díky za to, že mě sledujete, za nevulgární zpětnou vazbu i milá slova. Pro vás to dělám. Nedík za výhrůžky a nadávky, ale pro vás to nedělám.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama