Mgr. Bc. Pavel Herman, MBA, MPA

"Žádná moc nesmí platit více než zákony." Cicero
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,95. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.10.2015 11:47:55

Upozorňoval jsem Babiše před stavem justice a Ministerstva spravedlnosti ČR

Upozorňoval jsem Babiše před stavem justice a Ministerstva spravedlnosti ČR

Dne 15. října 2015 probíhalo v Olomouci setkání, kde bylo možné debatovat s Andrejem Babišem. Téma se zaměřovalo hlavně na debatu ministra financí s podnikateli (ohledně elektronické evidence tržeb).

Dobrý den pane ministře,

přináším Vám podnět k tématu české justice. Každý rok si předčítám zprávy z Bezpečnostní informační služby (BIS) ohledně stavu naší justice. V těchto zprávách se uvádějí informace ohledně klientelismu a prorůstání mafie do české justice.1)

V tomto případě musím uvést smutnou realitu, že v české republice se stalo tradicí, že se mnohé závadné rozsudky z okresních soudů automaticky potvrzují na krajských soudech (mnohdy se také stává, že Česká advokátní komora neřeší závažné přestupky advokátů, justiční mafie nezákonným způsobem ovlivňovala průběh některých zájmových trestních věcí, např. Katarský princ).2)

Pokud jde o Ministerstvo spravedlnosti ČR, tak Lidové noviny uvedly zprávu ohledně bývalých ministrů, kteří vedli toto ministerstvo v letech 2006 až 2013, že nešlo proti závadnému stavu justice zkrátka nic dělat. Jednalo se hlavně o ministry, kteří zastupovali politickou stranu ODS.3)

Občanským aktivistům se podařilo zajistit nahrávku jisté bývalé soudkyně JUDr. Režové, která uvedla, že Ministerstvo spravedlnosti ČR neřeší stížnosti občanů a výjimečně si dokonce vyžaduje spis (JUDr. Jaroslava Rezová prozradila, že Ministerstvo spravedlnosti ČR neprošetřuje stížnosti stěžovatelů, většinou se tím nezabývají a výjimečně dokonce chtějí spis).4)

Ačkoliv je česká justice nezávislá, tak Ministerstvo spravedlnosti ČR vykonává dohled nad justicí (a je ústředním orgánem státní správy v justiční oblasti – pro soudy a státní zastupitelství, rovněž vykonává státní dohled nad činností advokátů a advokátních koncipientů).5)

Proto chci upozornit, že Ministerstvo spravedlnosti ČR je v současnosti Vaším resortem, který vede jistý JUDr. Pelikán (nezávisle za ANO 2011). V minulosti tyto aféry s Ministerstvem spravedlnosti ČR poškozovaly Občanskou demokratickou stranu, proto Vás chci upozornit, aby fungování tohoto ministerstva nepoškozovalo i Vaše hnutí ANO 2011.

Děkuji za pozornost

Bc. Pavel Herman, Spolek českých novinářů

Důvodem mého vystoupení je upozornění na nízkou vymahatelnost práva, která zatěžuje nejen podnikatele, ale hlavně i obyčejné občany České republiky.

Důležitá fakta pod čarou:

1) Zprávy Bezpečnostní informační služby (BIS, 2010) www.bis.cz

2) Ing. Jiří Fiala – spolek K213 se dlouhodobě zabývá shromažďováním a publikováním informací o konrkétních případech bezpráví v České republice www.k213.cz

3) Varování BIS o ovlivňování soudů? Nešlo nic dělat, brání se bývalí ministři www.lidovky.cz

4) Ministerstvo anarchie ČR neřeší stížnosti občanů www.youtube.com

5) Zákon o advokacii – část osmá – PŮSOBNOST MINISTERSTVA SPRAVEDLNOSTI

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama