Mgr. Robert Stržínek

  • ANO 2011
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,31. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.07.2020 10:01:00

Kanalizace v Poláškově ulici opravu již nutně potřebuje

Kanalizace v Poláškově ulici opravu již nutně potřebuje

Oprava kanalizace omezí dopravu v centru města.

Řidiči a chodci v centru Valašského Meziříčí se musí obrnit trpělivostí. Od pondělí 20. července bude více jak rok v několika úsecích postupně uzavřena ulice Poláškova, jež navazuje na náměstí. Důvodem je rozsáhlá oprava kanalizace a vodovodu, kterou realizuje společnost Vodovody a kanalizace Vsetín, a. s. (dále VaK Vsetín).

Stavební práce startují už v pondělí 20. července přípravou stavby a dopravního značení. „Kanalizace vedoucí ulicí Poláškova v úseku od náměstí je v havarijním stavu a opravu již nutně potřebuje. Společnost VaK Vsetín k ní proto přistupuje v součinnosti s městem. Oprava kanalizace a vodovodu s náklady cirka 12 milionů korun bez DPH, kterou plně financuje VaK Vsetín, navíc předchází plánované rekonstrukci náměstí,“ řekl valašskomeziříčský starosta Robert Stržínek.

Kanalizace pod ulicí Poláškova leží v hloubce až 4,5 metru a památkáři odhadují, že její nejstarší úseky mohou pocházet z 18. století. „Proto zatím nedokážeme přesně odhadnout náročnost prací souvisejících s její opravou a termín dokončení celé stavby je tak stanoven až na 30. září 2021,“ uvedl Roman Pilař, ředitel společnosti VaK Vsetín s tím, že práce budou probíhat postupně po úsecích směrem od náměstí: „V místě stavby bude ulice Poláškova neprůjezdná a dopravní obslužnost bude zajištěna objízdnými trasami. Žádáme proto motoristy a občany o trpělivost a respektování dopravního i dalšího značení souvisejícího se stavbou.“

Více ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama